Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

16 ώρες νύχτα, -40 βαθμούς Κελσίου: Οι 5 πιο κρύες πόλεις του κόσμου που ο χειμώνας είναι ανελέητος-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παγωμένες πόλεις του κόσμου: Πρόκειται για πόλεις του κόσμου, οι οποίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αυτό δεν είναι άλλο από το κρύο. Σε αυτές, ο χειμώνας δεν είναι απλά κρύος, αλλά ανελέητος.

Από την τούνδρα της Σιβηρίας μέχρι τον Καναδά και την ανατολική Κίνα, οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη ξέρουν τι πάει να πει αληθινό κρύο. Αυτό, διότι είναι συνηθισμένοι να ζουν σε ακραίες θερμοκρασίες. Δείτε ποιες είναι αυτές στην ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν φωτογραφίες από το ταξίδι στις πέντε πιο παγωμένες πόλεις του κόσμου:

– Ουλάν Μπατόρ, Μογγολία: Χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρα, στους πρόποδες του βουνού Μπογκντ Χαν Ούουλ, το Ουλάν Μπατόρ θεωρείται η πιο παγωμένη πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι η πύλη στον μαγικό κόσμο της Μογγολίας με τα αχανή τοπία, την άγρια φύση και τους απίστευτα φιλόξενους ανθρώπους. Τον Ιανουάριο οι θερμοκρασίες αγγίζουν κατά μέσο όρο τους -24,6 βαθμούς Κελσίου. H μέση ετήσια θερμοκρασία της περιοχής είναι -1,3 βαθμούς Κελσίου. Η πόλη τελευταία έχει εκσυγχρονιστεί αρκετά. Διαθέτει πληθώρα πολιτιστικών αξιοθέατων, από βουδιστικά μοναστήρια μέχρι σύγχρονες γκαλερί τέχνης.

– Χαρμπίν, Κίνα: Η Χαρμπίν είναι πόλη στη βορειοανατολική Κίνα. Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλογκγιάγκ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -22 και -24 βαθμών Κελσίου αυτή την εποχή. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν «πόλη του πάγου». Η Χαρμπίν είναι διάσημη για το Harbin International Ice Snow Sculpture Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτικής σε χιόνι και πάγο σε όλον τον κόσμο. Απίστευτα γλυπτά από πάγο φωτίζονται με πολύχρωμα φώτα, δημιουργώντας μια χειμωνιάτικη Χώρα των Θαυμάτων.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες

– Γουίνιπεγκ, Καναδάς: Η πρωτεύουσα της επαρχίας της Μανιτόμπας στον Καναδά φιλοξενεί περισσότερους από 700.000 κατοίκους και είναι μία από τις πιο κρύες πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Οι θερμοκρασίες τον Ιανουάριο φτάνουν τους -22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ήταν -45 βαθμούς Κελσίου στις 18 Φεβρουαρίου 1966 και -47,8 βαθμούς Κελσίου στις 24 Δεκεμβρίου 1879. Η πόλη έχει πλούσια πολιτιστική ζωή, ενώ τα διατηρητέα νεοκλασικά κτήρια προκαλούν τον θαυμασμό του επισκέπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika