Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μωρό θαύμα: Γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες, του έδωσαν 0% πιθανότητες επιβίωσης και άφησε άφωνους τους γιατρούς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα Χριστούγεννα συμβαίνουν θαύματα. Ένα θαύμα έλαβε χώρα και σε αυτά. Πρόκειται για ένα μωράκι, το οποίο είναι λίγων μηνών ή είκοσι μία εβδομάδων και ονομάζεται Richard.

Πώς ξεκινά

Ο Richard Hutchinson γεννήθηκε 21 εβδομάδων και ζύγιζε λιγότερο από 1 κιλό. Ήταν τόσο μικρός που χωρούσε στην παλάμη του χεριού. Οι γιατροί δεν του έδιναν πιθανότητες να ζήσει, αλλά τόσο ο μικρούλης, όσο και οι γονείς του, δεν το έβαλαν εύκολα κάτω.

«Δεν ήξερα τι μπορούσε να σημαίνει αυτό για εκείνον», είπε η μαμά του, Ελίζαμπεθ. «Αν θα ήταν εντάξει ή αν θα τα κατάφερνε… Ήμασταν συντετριμμένοι και προσευχόμασταν συνέχεια. Δεν θέλαμε να τα παρατήσουμε».

 Πώς συνεχίζεται

Η γιατρός του, δεν ήταν αισιόδοξη: «Ήταν πολύ άρρωστος», είπε. «Είναι το νεότερο μωρό που φρόντισα ποτέ και ένας από τους νεότερους επιζώντες πρόωρου τοκετού στον κόσμο και μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα μωρά που γεννιούνται πριν να συμπληρώσουν τις 22 εβδομάδες, συνήθως δεν επιβιώνουν επειδή το σώμα τους είναι πολύ ανώριμο για να αντιμετωπιστεί με εντατική φροντίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γονείς κράτησαν το νεογέννητο για λίγα μόνο λεπτά πριν πεθάνει. Ο Richard, όμως, παρόλο που όλοι προετοιμάζονταν για το χειρότερο σενάριο, τα κατάφερε!

Το τέλος της αληθινής ιστορίας:

Μετά από 6 δύσκολους και μεγάλους μήνες, ο μικρός Richard ήταν επιτέλους ένα υγιές μωράκι που μπορούσε να πάει στο καινούργιο του σπίτι, και μάλιστα στις 4 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

«Όταν μάθαμε ότι θα παίρναμε το μωρό μας στο σπίτι, ήμασταν και οι δύο πολύ ενθουσιασμένοι» δήλωσε η μαμά του μικρού. «Είμαι ευγνώμων γιατί κρατάω στα χέρια μου ένα μικρό θαύμα! Κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει, όμως εκείνος τους διέψευσε όλους!». Η ευτυχισμένη οικογένεια γιόρτασε τα Χριστούγεννα στο σπίτι μαζί με το «μικρό τους θαύμα» αγκαλιά!

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika