Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μυστικά για να αποφύγετε τις καούρες μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, ωστόσο τα εδέσματα δεν θα λείψουν ούτε φέτος από το οικογενειακό τραπέζι. Και ως συνήθως μπορεί να το παρακάνουμε και το στομάχι μας να δεχτεί παραπάνω τροφή από τη συνηθισμένη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες γαστρικών οξέων, τα οποία όταν βρίσκουν διέξοδο προς τα πάνω, προκαλούν καούρες.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε πως θα αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της καούρας.

Χαλαρώστε τα ρούχα σας. Η καούρα συμβαίνει επειδή το περιεχόμενο του στομάχου πηγαίνει πίσω στον οισοφάγο, όπου τα οξέα του μπορεί να κάψουν τους ιστούς. Μια αιτία καούρας είναι αν φοράτε πολύ στενά ρούχα, τα οποία πιέζουν το στομάχι. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χαλαρώσετε τη ζώνη σας, το φόρεμα σας ή ότι άλλο σας σφίγγει την κοιλιά.

Μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκείται στη βαλβίδα που διαχωρίζει το στομάχι από τον οισοφάγο και επομένως τόσο πιθανότερο είναι να μετακινηθούν οξέα από το στομάχι στον οισοφάγο.

Καθίστε σε ευθεία θέση. Η στάση του σώματος μπορεί να συμβάλλει στην καούρα, οπότε αν μετά το φαγητό είστε σε ξαπλωμένη θέση δοκιμάστε να είστε όρθιοι. Προσπαθήστε να στέκεστε όσο περισσότερο σε ευθεία στάση μπορείτε και θα αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της καούρας.

Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι προσπαθήστε να έχετε σηκωμένο το πάνω μέρος του σώματος. Βάζοντας όμως, μόνο ένα μαξιλάρι στο κεφάλι σας, δεν είναι αρκετό, γιατί στόχος σας πρέπει να είναι η ανύψωση από τη μέση και πάνω. Ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι θα ήταν το ιδανικό. Εάν δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να αυξήσετε τη γωνία του σώματος χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι σα σφήνα.

Μερικά ακόμα tips:

Αποφύγετε τα λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα.

Πίνετε άφθονο νερό.

Μην καπνίσετε αμέσως μετά το φαγητό.

Αν πάσχετε συχνά από καούρες, καλό θα ήταν να αποφύγετε φαγητά με πολλά καρυκεύματα και πιπέρι

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika