Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Η δραματική περιγραφή-Με τάιζαν όταν μπήκα στο νοσοκομείο-Σοκάρει ο καθηγητής του ΑΠΘ που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η δραματική περιγραφή του καθηγητή που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Ο καθηγητής Βασίλης Βασιλικός κάνει έκκληση για περισσότερες νοσηλεύτριες που θα φροντίσουν τους ασθενείς με κορονοϊό.

Την περιπέτειά του με τον κορονοϊό περιγράφει μέσα από την κλινική Covid του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύεται, ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega, είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριξε ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορονοϊό.

“Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου” πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid. “Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

“Ο κύριος όγκος είναι οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ΜΕΘ. Εγώ όταν μπήκα στο νοσοκομείο, δεν μπορούσαν ούτε να σηκώσω το κεφάλι μου. Με τάιζαν για να μπορώ να φάω. Έχουμε ανάγκη από νοσηλευτές για να φροντίζουν τους ασθενείς στις κλίνες Covid”, τόνισε ο κ. Βασιλικός.

“Δεν τους νοιάζει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας”

Ο κ. Βασιλικός, αφού αποκαλύπτει σε ανάρτησή του πως θετικοί στον κορονοϊό είναι 4 γιατροί και 7 νοσηλεύτριες της κλινικής Covid του νοσοκομείου, τονίζει χαρακτηριστικά πως “η κόλαση είναι οι 250 νοσηλευόμενοι που στη πλειοψηφία τους είναι σχεδόν ανήμποροι να εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες”.

Παράλληλα, ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ στο οποίο περιγράφει τη μάχη που δίνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό με τον ιό τονίζει ότι “η γκρίνια και αναζήτηση κατόπιν εορτής ευθυνών στη φάση αυτή είναι τουλάχιστον κακοήθης και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο”, επισημαίνοντας πως τους ασθενείς δεν τους ενδιαφέρει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας αλλά τον “νοιάζει κάποιος να τον ταΐσει, να τον αλλάξει, να του δώσει νερό να πιεί, να του φορτίσει το κινητό”.

“Απίστευτη αυτοθυσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού”

Ειδικότερα, ο καθηγητής Καρδιολογίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ιπποκράτειο αναφέρει στην ανάρτησή του τα εξής:

Σκέψεις περί κορονοϊού και συναφών θεμάτων

Από την προηγούμενη Κυριακή νοσηλεύομαι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αμφοτερόπλευρη COVID πνευμονία. Προηγήθηκε μια εβδομάδα με πυρετό, βήχα και λίγη δύσπνοια. Το τεστ θετικοποιήθηκε 3 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων!!!

Διαπιστώσεις:

4 γιατροί της κλινικής θετικοί, οι 2 νοσηλευόμενοι (οι γηραιότεροι!!!),

7 νοσηλεύτριες της κλινικής θετικές

Νοσηλεία:

Απίστευτη αυτοθυσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Υπάρχει τουλάχιστον επάρκεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, γεγονός που δημιουργεί ασφάλεια. Οι υποδομές χρειάζονται άμεσα προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό. Το μείζον πρόβλημα δεν είναι πόσα κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε διαθέσιμα. Η κόλαση είναι οι 250 νοσηλευόμενοι με μέσου, αλλά και σοβαρού βαθμού συμπτώματα, που στη πλειοψηφία τους είναι σχεδόν ανήμποροι να εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες, να πιούν νερό, να ανοίξουν την παροχή οξυγόνου, να κάνουν τα καθημερινά για όλους σας αυτονόητα….

Η γκρίνια και αναζήτηση κατόπιν εορτής ευθυνών στη φάση αυτή είναι τουλάχιστον κακοήθης και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Ο νοσηλευόμενος (μαζί και εγώ) τώρα ποσώς ενδιαφέρεται αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αυτό που τον νοιάζει είναι κάποιος να τον ταΐσει, να τον αλλάξει, να του δώσει νερό να πιει, να του φορτίσει το κινητό!!! Στις πιο οργανωμένες κοινωνίες επίσης υπάρχει παρόμοια έλλειψη φροντίδας.

Πρόταση:

Φοιτητές της Ιατρικής και της Σχολής Επιστημών Υγείας, εθελοντές νεαροί Επαναστάτες προσέλθετε οργανωμένα στα νοσοκομεία σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ιατρικού Τμήματος και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, κάντε το αυτονόητο, χωρίς θεατρινισμούς και μεγάλα λόγια. Ο ασθενής περιμένει τη φροντίδα σας, τον καλό σας λόγο, τα αυτονόητα της καθημερινότητας που δεν υποκαθίστανται μόνο με προσλήψεις προσωπικού. ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στο βαθμό του δυνατού. Η ωριμότητα και η συνοχή μιας κοινωνίας φαίνεται με τη αδιάκοπη λειτουργία των μικρών καθημερινών πραγμάτων που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τον αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Όμως πρωταρχικό μου καθήκον είναι να εξάρω την αυταπάρνηση και προσφορά των θεραπόντων μου ιατρών, των νοσηλευτριών και προϊσταμένων που μας φροντίζουν με απαράμιλλο τρόπο, των συνεργατών μου και της Διοίκησης.

ΥΓ. Στους συμπαθείς συναδέλφους του Δημοσίου της ΑΑΔΕ που αποφάσισαν να απέχουν των καθηκόντων τους, τους εύχομαι να μην τους τύχει να περάσουν την πύλη των νοσοκομείων ως ασθενείς.

Βασίλης Βασιλικός Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ, Κυριακή πρωί, χωρίς πολλή δύσπνοια ευτυχώς!!”.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika