Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε το βράδυ χωρίς συνέπειες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι  καλύτερες λύσεις για μεταμεσονύκτιες λιγούρες.

Είναι περασμένη η ώρα και το στομάχι σας διαμαρτύρεται, αλλά εσείς θέλοντας να μείνετε πιστοί στη διατροφή σας προσπαθείτε να αποφύγετε να φάτε κάτι. Κι αν η πείνα σας δε σας αφήνει ούτε να χαλαρώσετε, αλλά ούτε και να πάτε για ύπνο; Οι ειδικοί του dietzone.gr έχουν τη λύση. Υπάρχουν σνακ που και θα τα φάτε για να κατευνάσετε την πείνα σας, αλλά και δε θα σας παχύνουν!

Δεν είναι όλα τα μεταμεσονύκτια σνακ ανθυγιεινά και παχυντικά. Μπορείτε να φάτε κάτι ελαφρύ με λίγες θερμίδες, με αποτέλεσμα ούτε το βάρος σας να αυξηθεί, αλλά ούτε και ο ύπνος σας να επιβαρυνθεί (όπως θα συνέβαινε αν καταναλώνατε κάτι βαρύ).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν νιώθετε το αίσθημα της πείνας πρέπει να τρώτε και να μην αφήνετε άδειο το στομάχι σας. Απλά η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι η επιλογή που θα κάνετε, θα πρέπει να είναι υγιεινή και θρεπτική και δεν θα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που σίγουρα θα σας οδηγήσει σε περαιτέρω κατανάλωση κι άλλων τροφών.

 

Πιο κάτω λοιπόν σας παραθέτουμε 4 ελαφριά σνακ για να φάτε άφοβα ακόμη κι αν είναι αργά το βράδυ:1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (0-2%) μαζί με 1 φλιτζάνι φράουλες ή μούρα

1 μέτρια μπανάνα με 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου (αν είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας, ακόμη καλύτερα)

1 μεσαίο μπολ με ψιλοκομμένα στικς καρότου συνδυαστικά με 1 κουταλιά της σούπας χούμους

1 μεσαίο μήλο κομμένο σε μικρές ροδέλες μαζί με 30 γραμμάρια τυρί χαμηλών λιπαρών (ή 40 γραμμάρια τυρί cottage)

 

dietzone.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης