Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Περσέας: Ο πρώτος γάτος στην Ελλάδα με τεχνητά πόδια κάνει τα πρώτα του βήματα-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

O “Περσέας” από τη Λαμία είναι ο πρώτος αδέσποτος γατούλης στην Ελλάδα, που κάνει τα πρώτα του βήματα με τεχνητά πόδια.

O “Περσέας” από τη Λαμία είναι ο πρώτος αδέσποτος γατούλης στην Ελλάδα, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα με τεχνητά πόδια.

Ο γενναίος Περσέας χειρουργήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας, όπου του τοποθέτησαν εμφυτεύματα από τιτάνιο στα πίσω άκρα.

Σας θυμίζουμε πως ο τετράποδος αυτός ήρωας είχε βρεθεί στις 13 Μαΐου στη Λαμίας με λιωμένα τα τρία του πόδια αλλά και πυροβολημένος από αεροβόλο.

Για τον συμπαθέστατο γατούλη ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας έχει ανοίξει και σελίδα στο Facebook “Γίνε τα πόδια του Περσέα”, όπου ενημερώνει για την πορεία της υγείας του Περσέα.

Τι έγραψε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ!!!!!!!!!

΄Οταν υπάρχει αγάπη και επιμονή έχουμε αποτελέσματα.

Ο Περσέας, ο αδέσποτος γατούλης που βρέθηκε στις 13-5-2020 στη Λαμία με 3 κομμένα ποδαράκια, επιτέλους ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ! Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δεν μπορούσε να αφήσει αυτό το τόσο βασανισμένο από τους ανθρώπους ζώο, να μείνει αβοήθητο. Με φαντασία και επιμονή έψαξε και βρήκε τη λύση, με τη βοήθεια άξιων συνεργατών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ελπίζουμε μετά την οριστική επιτυχία αυτού του πρωτοποριακού ιατρικού επιτεύγματος , να υπάρξει ανάλογη βοήθεια για όλα τα ζώων που έχουν την ατυχία να βρεθούν στη θέση του Περσέα. Επισυνάπτω το βίντεο όπου θα δείτε την πρώτη προσπάθεια του Περσέα να περπατήσει με τα προσωρινά έξω -οστικά προθέματα (παπουτσάκια).

Τα μόνιμα τα περιμένουμε… Θυμίζουμε ότι η επέμβαση έγινε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη στις 26/10/2020. Την πραγματοποίησε η κ.Σοφία Ζώη και η επιστημονική ομάδα ” bio3Dvet” που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους. www.bio3dvet.gr .

Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου.

Η συμπεριφορά του Περσέα υπέροχη….

Παρακαλούμε συνεχίστε να καταθέτετε χρήματα στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας , γιατί ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα!

Δείτε το βίντεο

γατος
Περσέας: Ο πρώτος γάτος στην Ελλάδα με τεχνητά πόδια κάνει τα πρώτα του βήματα [βίντεο]

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea