Newsitamea.gr
NEWS FEED ΧΡΗΣΙΜΑ

Καθαρίστε το μάρμαρο από λίπη και σημάδια με 6 απλούς τρόπους και κάντε την κουζίνα να λάμπει σαν καινούρια-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η αφαίρεση λεκέδων από το μάρμαρο μπορεί να σας φαίνεται μία δύσκολη διαδικασία, ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχετε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Παρά την αντοχή που φαίνεται ότι διαθέτει, το μάρμαρο είναι ευαίσθητο σε λεκέδες και γρατσουνιές. Απορροφά εύκολα υγρά που μπορούν να αφήσουν σημάδια στην επιφάνειά του.

Για να διατηρήσετε τα μάρμαρα του σπιτιού καθαρά, θα πρέπει να ξέρετε πώς να αφαιρέσετε πιθανούς λεκέδες με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Αφαίρεση λεκέδων από το μάρμαρο: Όταν έχουν βάση το λάδι ή το σαπούνι χρησιμοποιείστε αμμωνία ή οξυζενέ

Το λίπος, το μαγειρικό λάδι, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, οι κρέμες, τα καλλυντικά και άλλα προϊόντα με βάση το λάδι διεισδύουν εύκολα στην πορώδη δομή του μαρμάρου και αφήνουν επίμονους λεκέδες που σκουραίνουν την επιφάνειά του.

Δοκιμάστε να καθαρίσετε την περιοχή με ένα μαλακό, υγρό καθαριστικό αναμεμειγμένο με αρκετές σταγόνες αμμωνίας. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό χρησιμοποιείστε οξυζενέ ( προσοχή όχι αυτό της βαφής) που μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία.

Το σαπούνι συσσωρεύεται στους πόρους του μαρμάρου λεκιάζοντας γρήγορα τις επιφάνειες. Επομένως, τοίχοι ντους, δάπεδα μπάνιου και νιπτήρες και άλλα μαρμάρινα κομμάτια που έρχονται σε επαφή με σαπουνόνερο, χρειάζονται συχνό καθαρισμό.

Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε τους λεκέδες σαπουνιού από μάρμαρο – απλώς προσθέστε μισό φλιτζάνι αμμωνία σε λίγο νερό και σκουπίστε τις επιφάνειες. Προσέξτε, ωστόσο, να μη χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα αμμωνίας καθώς μπορεί να επηρεάσει τη μαρμάρινη επιφάνεια.

Αφαίρεση λεκέδων από το μάρμαρο: Για οργανικές ουσίες χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα

Οι λεκέδες από καφέ, τσάι, κρασί, τρόφιμα και άλλες οργανικές ουσίες είναι σχετικά εύκολο να αφαιρεθούν. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, απλώστε την στο λεκέ και σκεπάστε την με μια πλαστική σακούλα. Αφήστε να δράσει για τουλάχιστον ένα 24ωρο και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα με ένα σφουγγάρι.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέγραψε στα «μουγκά» χρέη η εφορία: Αυτοί είναι οι υπερτυχεροί που δεν θα πληρώσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika