Newsitamea.gr
CELEBRITY ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Θανάσης Αλευράς: Το αυτοάνοσο νόσημα, η μεγάλη απώλεια του πατέρα του και η συγκινητική δημόσια εξομολόγηση-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Θανάσης Αλευράς γεννήθηκε στα Ιωάννινα  στις 14 Ιουνίου 1979. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως “Ο Μικρός Πρίγκηπας” του Εξυπερύ και “Πλούτος” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή.

Ο Θανάσης Αλευράς, ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρότινος για εκείνον είναι η σχεδόν… συγγενική σχέση που τον ενώνει με τον Γιώργο Δάσκαλο.

Ο ηθοποιός και ο παρουσιαστής υπήρξαν συμμαθητές και μάλιστα μοιράζονταν επί χρόνια το ίδιο θρανίο. Ο Θανάσης Αλευράς όταν ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο καλύτερός του φίλος απάντησε: «Με το Γιώργο Δάσκαλο είμαστε ίδιο θρανίο από την πρώτη Γυμνασίου στα Γιάννενα. Λάθος θρανίο. Πρώτο θρανίο. Και μαζί ονειρευόμασταν να φύγουμε στην Αθήνα και να κατακτήσουμε τον κόσμο. Η σχέση μας είναι πια σχεδόν συγγενική».

Το βραβείο Χορν και το Your Face Sounds Familiar

Το 2008 του απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν για το ρόλο του στην παράσταση «Ήρωες», της Ελένης Γκασούκα.

Το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στον – φιλανθρωπικού χαρακτήρα – διαγωνισμό Your Face Sounds Familiar προσφέροντας τα έσοδα στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Το αυτοάνοσο νόσημα

Ο Θανάσης Αλευράς έχει πει σχετικά: «Εγώ δημιούργησα ένα αυτοάνοσο, που έχουν πολλοί άνθρωποι από ό,τι ακούω. Μου διέγνωσαν ψωρίαση μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό δείχνει πως ο οργανισμός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον ίδιο του τον οργανισμό και του επιτίθεται σαν εχθρό. Ευγνωμονώ που δεν είναι κάτι σοβαρότερο. Έχω με αυτή τη σκέψη καταφέρει να το κρατάω σε μια μόνιμη ύφεση, που για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο.

Εύχομαι κάποια στιγμή να αυτοϊαθώ, όπως αυτονόσησα. Δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας γιατί πάμε παρα φύση σε πολλά πράγματα. Πάντα μπροστά είναι τα λεφτά ο χρόνος και η εργασία. Οπότε τι θα κάνει το σύστημα; Θα αντιδράσει».

Η συγκινητική εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα του

Ο Θανάσης Αλευράς, το 2019 αναφέρθηκε και στην ημέρα που πέθανε ο πατέρας του και ο ίδιος δεν μπόρεσε να πάει στην κηδεία, καθώς ήταν σε περιοδεία.

«Ο Θανάσης του τώρα διαφέρει σε αρκετά με τον Θανάση πριν από 10 χρόνια. Έχω μεγαλύτερη γνώση για το τι μ’ αρέσει περισσότερο. Παλιότερα τα έκανα όλα χωρίς συνείδηση. Το ξεσκαρτάρισμα των ανθρώπων γίνεται αυτόματα, δεν προλαβαίνεις να το σκεφτείς.

Όταν εσύ μετακινηθείς, μετακινούνται όλα γύρω σου. Βέβαια, έρχονται και φεύγουν άνθρωποι. Είμαι πιο ήσυχος, διαχειρίζομαι τις καταστάσεις με μια ψυχραιμία και βλέπω το πραγματικό μέγεθος των πραγμάτων, δεν παθαίνω πανικό.

Το να ζεις ωραία δεν είναι μόνο η δουλειά μας, η εργασία μας, είναι χιλιάδες άλλα πράγματα. Κι επειδή με αυτή την εργασία που κάνουμε τα στερούμαστε, τώρα παίρνω περισσότερο χρόνο από το θέατρο ή από την εργασία, για να ζήσω καθημερινά με τους φίλους μου, μια στιγμή, μια βόλτα, ένα σινεμά, μια εκδρομή.

Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήμουν σε περιοδεία, δεν μπόρεσα να πάω στη κηδεία του. Τώρα θα πήγαινα στην κηδεία και δεν θα πήγαινα στο θέατρο, είναι μια στιγμή που δικαιούμαι, θέλω να αποχαιρετήσω τον πατέρα μου» είχε δηλώσει  σχετικά.

Είναι ωραίο να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να δεσμεύεσαι

«Δεν με γοητεύει καθόλου πλέον να βασανίζομαι σε έναν έρωτα. Το έχω κάνει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, το κυνηγούσα χωρίς να το ξέρω. Επειδή δεν μπορούσα να δεσμευτώ, επέλεγα τέτοιες ιστορίες για να μου επιβεβαιώσουν ότι είχα δίκιο που δεν ήθελα τη δέσμευση. Τώρα είμαι σε μια φάση και ηλικία που θεωρώ ότι είναι ωραίο να αναλαμβάνεις την ευθύνη και να δεσμεύεσαι.

Δεν παθαίνεις κάτι αν εμπλακείς συναισθηματικά επειδή, αν για οποιοδήποτε λόγο θελήσεις να απεμπλακείς, είσαι ελεύθερος να φύγεις. Αυτή την περίοδο λοιπόν, με γοητεύει περισσότερο η αγάπη από την καψούρα. Το θέμα του έρωτα το έχω αποδομήσει λίγο στο μυαλό μου. Αυτό δεν μπορούσα να το κάνω στο παρελθόν. Να συνδεθώ δηλαδή με ουσιαστικό τρόπο». Και συνέχισε μιλώντας στο περιοδικό People: «Είμαι σε μια σχέση που μου προσφέρει ηρεμία και πληρότητα χωρίς τα “δράματα” και τις υστερίες του παρελθόντος. Και ανακάλυψα ότι τελικά αυτό έχω περισσότερο ανάγκη.

Θέλω είναι να έχω την ελευθερία μου και να μην καταπιέζομαι. Από κανέναν. Ούτε από σύντροφο, ούτε από τη δουλειά, ούτε από φίλους. Επειδή οι γονείς μου, δυο πολύ ανοιχτοί και υποστηρικτικοί άνθρωποι, μου άφηναν άπλετη ελευθερία κινήσεων και έκφρασης, δεν μπορώ με τίποτα να τη στερηθώ με οποιουδήποτε είδους σύμβαση», είχε πει ο Θανάσης Αλευράς το 2016.

Θα γινόμουν κουμπάρος στο γάμο της Μακρυπούλια

Ο Θανάσης Αλευράς είναι κολλητός με τη Ζέτα Μακρυπούλια και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο ίδιος έχει πει:«Είμαστε μια ψυχαναλυτική παρέα που τα βάζουμε όλα κάτω και τα συζητάμε. Δεν ξέρω αλήθεια αν η παρέα μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχανάλυση. Εγώ δεν έχω κάνει ψυχανάλυση, κάνουν οι φίλοι μου, και δεν ξέρω αν με την παρέα μας ή με τους ανθρώπους μας λέμε την αλήθεια.

Νομίζω ότι κάπου αναγκαζόμαστε να πάμε για ψυχανάλυση είναι γιατί λέμε ψέματα, στον εαυτό μας πρώτα από όλα και στις συναναστροφές μας. Αν Η Ζέτα και ο ο Μιχάλης παντρευτούν και αν μου το ζητήσουν με μεγάλη μου χαρά. Έτσι κι αλλιώς η σχέση μου με τη Ζέτα είναι πλέον συγγενική οπότε ένας ακόμα τίτλος δεν μου λείπει καθόλου!»

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea