Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός – Ρεκόρ διασωληνωμένων στην Ελλάδα: Γονατίζει το ΕΣΥ – Κάθε 20 λεπτά μια εισαγωγή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα στοιχεία αναφορικά με τους ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό και εισάγονται στα νοσοκομεία, είναι δραματικά.

Τραγικός ήταν για μία ακόμα ημέρα ο απολογισμός των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν 38 νέοι θάνατοι, σπάζοντας το “φράγμα” των 1.000, ενώ κατά 30 αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι, συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, και πλέον ανέρχονται συνολικά σε 366. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι χθες, Σάββατο, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2.835 νέα κρούσματα.

Τα στοιχεία αναφορικά με τους ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό και εισάγονται στα νοσοκομεία, είναι δραματικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, κάθε 20 λεπτά πραγματοποιείται μία εισαγωγή σε νοσοκομεία, ενώ κάθε 40 λεπτά ένας ασθενής διασωληνώνεται.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από 400 άνθρωποι βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανάμεσά τους οχτώ νέοι άνδρες, από 18 έως 39 ετών.

“Γονατίζει” το ΕΣΥ

Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει δέκα ημέρες ζωής, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα κρούσματα με τον ίδιο ρυθμό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, “οι αντοχές του συστήματος έχουν εξαντληθεί και τώρα χρησιμοποιούνται οι εφεδρείες”.

“Πολλοί ασθενείς καταλήγουν πια εκτός ΜΕΘ”, σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως οι αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών με κορονοϊό είναι πολύ επικίνδυνες έως αδύνατες, επειδή οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά ασταθείς.

Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση είναι η εξής:

Αττική

-Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: έχει 100% πληρότητα (14 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 14 διαθέσιμες)
-Νοσοκομείο Ελπίς: έχει 100% πληρότητα (6 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 6 διαθέσιμες)
-Νοσοκομείο Γεννηματάς: έχει πληρότητα 10 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 11 διαθέσιμες
-Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: έχει πληρότητα 24 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 28 διαθέσιμες
-Νοσοκομείο Σωτηρία: έχει πληρότητα 45 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 79 διαθέσιμες
-Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: έχει 100% πληρότητα (4 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 4 διαθέσιμες,
-Νοσοκομείο Βούλας: έχει 100% πληρότητα (12 κατηλειμμένες ΜΕΘ στις συνολικά 12 διαθέσιμες)
-Νοσοκομείο Θριάσιο: έχει πληρότητα 7 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 8 διαθέσιμες
-Νοσοκομείο Αττικόν: έχει πληρότητα 17 κατηλειμμένων ΜΕΘ στις συνολικά 23 διαθέσιμες

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή το Παπανικολάου ξεκίνησε την εφημερία με 37 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ στις συνολικά 37 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει. Ακόμα και 3 κλίνες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν εκτάκτως από τη μετατροπή των χειρουργικών αιθουσών, είναι κατειλημμένες.

Το ΑΧΕΠΑ έχει 100% πληρότητα στις 23 κλίνες ΜΕΘ.

Στο Ιπποκράτειο θα λειτουργήσουν 6 ακόμη κλίνες ΜΕΘ από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών και 7 κλίνες ΜΕΘ είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, χωρίς όμως το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το Σάββατο 14 Νοεμβρίου

“Ανακοινώνονται 2835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 72510, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

-4622 (6.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18812 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
-366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 112 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 370 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1035 θανάτους συνολικά στη χώρα. 416 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Κορονοϊός - Ρεκόρ διασωληνωμένων στην Ελλάδα: "Γονατίζει" το ΕΣΥ - Κάθε 20 λεπτά μια εισαγωγήΜΕΘΝοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou