Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΧΡΗΣΙΜΑ

Πορτοκάλια: 11 χρήσεις στη φροντίδα του σώματος και την καθαριότητα του σπιτιού που πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πορτοκάλια: Πρόκειται για εσπεριδοειδή φρούτα, που πολλοί νομίζουν πως είτε τρώγονται, είτε γίνονται χυμός.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες χρήσεις που οι περισσότεροι αγνοούν, ενώ διαθέτουν και σημαντικές ιδιότητες.

Αναλυτικότερα:

8 ιδιότητές τους

– Ισχυρά αντιοξειδωτικά: Tα πορτοκάλια περιέχουν βιταμίνη C, φλαβονοειδή και βήτα-καροτίνη. Αυτά μαζί λειτουργούν ως ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Μάλιστα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος. Παράλληλα, προλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές και τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, τον καρκίνο κ.λπ.

– Πλούσια πηγή βιταμίνης C: Η βιταμίνη C παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον οργανισμό. Επειδή, συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου, των οστών, των δοντιών και των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχεται στις τροφές και την αντίσταση στις λοιμώξεις.

– Μειώνουν το άγχος και την κατάθλιψη: Το κιτρικό οξύ κάνει τα πορτοκάλια έναν εξαιρετικό σύμμαχο στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει χάρη στην αφθονία των βιταμινών και των ολιγοστοιχείων που περιέχει.

– Αποτοξινωτική δράση: Τα πορτοκάλια έχουν ιδιότητες που συμβάλλουν στην αποβολή ουσιών που δεν μεταβολίζονται. Μάλιστα, συσσωρεύονται σε διάφορα όργανα. Έχουν επίσης απολυμαντικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες. Αυτές συνεισφέρουν στη βελτίωση της υγείας του σώματός σας.

– Ενισχύουν το πεπτικό σύστημα: Τα πορτοκάλια περιέχουν μαγνήσιο. Πρόκειται για ένα μέταλλο που συνδέεται με τη λειτουργία του εντέρου, των νεύρων και των μυών. Λειτουργεί ως παυσίπονο για τον πόνο στο στομάχι. Απολυμαίνει και διαλύει τα συσσωρευμένα κατάλοιπα. Επίσης, διευκολύνει την πέψη.

– Συμβάλλουν στην απορρόφηση του σιδήρου: Η βιταμίνη C αυξάνει αξιοσημείωτα την απορρόφηση του σιδήρου. Το γεγονός αυτό βοηθάει σημαντικά τους ανθρώπους που πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία.

– Καταπολεμούν τη χοληστερίνη: Επειδή αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C, φλαβονοειδών, βήτα-καροτίνης και ινών, τα πορτοκάλια είναι θαυμάσια για την καταπολέμηση της κακής χοληστερίνης (LDL).

– Φροντίζουν την υγεία του δέρματός σας: Τα πορτοκάλια έχουν πολύ ωφέλιμες ιδιότητες για το δέρμα. Επειδή, συμβάλλουν στην ενυδάτωση και στην υγεία του. Είναι εξαιρετικά για την αναδόμηση του δέρματος και για την επισκευή των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

11 χρήσεις τους, που αγνοούσατε

– Νεύρα: Τα πορτοκάλια είναι εξαιρετικά για το καλμάρισμα των νεύρων σε περιόδους κρίσης. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση συνιστούμε να φτιάξετε ένα έγχυμα φύλλων πορτοκαλιού σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό.

– Προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα: Για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην κύστη και στον προστάτη, η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συμβάλλει στην ενίσχυση των λειτουργιών του οργανισμού, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στη μείωση των φλεγμονών.

– Αμυγδαλίτιδα: Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, συνιστούμε την κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού πορτοκαλιών αναμεμειγμένου με τρεις κρυστάλλους αλόης, με άδειο στομάχι.

– Παχυσαρκία: Λόγω της χαμηλής τους περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και χάρη στις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, τα πορτοκάλια βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

– Αντιπυρετική δράση: Ο χυμός των πορτοκαλιών αποβάλλει τις τοξίνες, ρίχνει των πυρετό και θρέφει χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

– Καταπολέμηση των ρυτίδων, μια από τις χρήσεις των πορτοκαλιών: Τα πορτοκάλια διατηρούν το δέρμα σας ενυδατωμένο, ενεργοποιούν την κυκλοφορία και προλαμβάνουν τις πρόωρες ρυτίδες. Εκτός από την κατανάλωση χυμού από πορτοκάλια, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τον πολτό τους ως επίθεμα για δεκαπέντε λεπτά.

Οι υπόλοιπες χρήσεις τους, που αγνοούσατε:

– Γαστρονομία: Τα πορτοκάλια χρησιμοποιούνται στην κουζίνα σε πολλά επιδόρπια, μπορείτε να πιείτε το φυσικό χυμό τους, να τα προσθέσετε σε διάφορα πιάτα, να δώσετε μια ιδιαίτερη πινελιά στα κρέατα κ.λπ..

– Φρεσκάρισμα του σπιτιού: Τα πορτοκάλια έχουν υπέροχο άρωμα, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε για να δώσετε ωραία μυρωδιά στο σπίτι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα έλαια όταν κόβετε τα πορτοκάλια, τα οποία απελευθερώνουν μια πολύ ευχάριστη οσμή.

– Αρωματικό χώρου με πορτοκάλι: Πραγματικά θα εκπλαγείτε από το πόσο τα πορτοκάλια βοηθούν στο να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το σπίτι σας. Θα πρέπει να βάλετε μερικές πορτοκαλόφλουδες, νερό και λίγο ξίδι σε ένα δοχείο. Μπορείτε επίσης να βάλετε το μείγμα σε ένα σπρέι και να το χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε ηλεκτρονικές συσκευές, γυάλινα ντουλάπια, λεκιασμένα ποτήρια, τζάμια κ.λπ..

– Καταπολέμηση της δυσάρεστης οσμής των παπουτσιών: Η ευχάριστη μυρωδιά των πορτοκαλιών είναι ιδανική για την απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής των παπουτσιών και των ποδιών. Βάλτε μερικές πορτοκαλόφλουδες μέσα στα παπούτσια και αφήστε τις εκεί για μία ή δύο μέρες.

– Λαμπερά μαλλιά, από τις φανταστικές χρήσεις των πορτοκαλιών: Αν έχετε ξηρά και θαμπά μαλλιά, μουλιάστε πορτοκαλόφλουδες σε μηλόξυδο, απλώστε το υγρό σε βρεγμένα μαλλιά και ξεπλύνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou