Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις ΧΡΗΣΙΜΑ

9 αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις μαχαίρι καφέ, αλκοόλ, αναψυκτικά και πίνεις μόνο νερό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αλλαγή στο σώμα: Θα μπορούσατε για ένα μήνα να κόψετε το αλκοόλ, τον καφέ και τα αναψυκτικά; Θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε, πίνοντας μόνο νερό;

Μπορεί να μοιάζει πολύ δύσκολο, αλλά αυτά που πρόκειται να συμβούν στο σώμα σας, δεν τα φαντάζεστε καθόλου…

Αλλαγή στο σώμα: Ακολουθούν δέκα πράγματα που θα σας συμβούν

– Γλιτώνετε θερμίδες: Σκεφτείτε: Ένας καφές με γάλα και ζάχαρη έχει περίπου 250 θερμίδες. Ένα μικρό μπουκαλάκι Coca Cola έχει περίπου 210 θερμίδες. Το νερό; Μηδέν θερμίδες.

– Θα μειωθεί η όρεξη για φαγητό: Το νερό μειώνει το αίσθημα της πείνας. Επίσης μερικές φορές μπορεί απλά να διψάμε και όχι να πεινάμε.

– Αλλαγή στο σώμα – Το μυαλό λειτουργεί καλύτερα: Ο εγκέφαλός σας αποτελείτε κατά 75-85% από νερό. Κρατήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και το μυαλό σας θα λειτουργεί καλύτερα.

– Θα κάνει καλό στην τσέπη σας: Είναι πιο φθηνό από οποιοδήποτε άλλο πόσιμο.

– Ενισχύει τον μεταβολισμό: Έρευνες έδειξαν ότι εάν το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι να πιείτε νερό, ενισχύεται ο μεταβολισμός. Ειδικότερα, εάν πιείτε 500 ml νερό, ο μεταβολισμός ενισχύεται κατά 30%.

Τα υπόλοιπα πράγματα που θα σας συμβούν:

– Αλλαγή στο σώμα – Κάνει καλό στο δέρμα: Η ζάχαρη κάνει κακό και στο δέρμα, οπότε εάν αντικαταστήσετε τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη με νερό, θα δείτε βελτίωση στην όψη του δέρματός σας.

– Θα σας βοηθήσει στην τουαλέτα: Θα το διαπιστώσετε. Πίνοντας περισσότερο νερό, θα αυξήσετε τις επισκέψεις σας στην τουαλέτα.

– Βοηθά την καρδιά: Εάν είστε αφυδατωμένοι, το αίμα είναι πιο πυκνό και η καρδιά αναγκάζεται να δουλεύει περισσότερο. Έρευνα έδειξε ότι πίνοντας περισσότερα από πέντε ποτήρια νερό την ημέρα, μειώνονται οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής κατά 41% (συγκριτικά με όσους πίνουν λιγότερο από δύο ποτήρια νερό).

– Βοηθά την άσκηση: Ο αφυδατωμένος οργανισμός φαίνεται και στην γυμναστική… Με περισσότερο νερό θα έχετε περισσότερη ενέργεια και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης