Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός – Καμπανάκι Βασιλακόπουλου: Αν δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα πεθαίνουν σε λίγο οι συγγενείς μας αβοήθητοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε στην τηλεόραση του OPEN, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας.

“Από το 2012 μέχρι το 2019 οι κλίνες μειώνονταν. Η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 ήταν από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε κλίνες Εντατικές Θεραπείας, 5,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους, όταν στη Γερμανία έφταναν περίπου τις 30. Σήμερα έχουν αυξηθεί σημαντικά, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερες” τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με τη λειτουργία των ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι “απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικά σε νοσηλευτές, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να εκπαιδευθούν τουλάχιστον για ένα εξάμηνο προτού τις στελεχώσουν”.

“Αν είχαμε 10.000 κλίνες εντατικής θεραπείας και τις γεμίζαμε όλες με ασθενείς με κορονοϊό, με μαθηματική ακρίβεια θα έχαναν τη ζωή τους 4.000. Η θνητότητα είναι περίπου 40%“, ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, σχετικά με την ασφυξία που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι η μάχη πρέπει να δοθεί πριν φτάσουμε στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Ακόμα και να είχαμε όλα τα λεφτά δε γίνεται να δεκαπλασιάσουμε τις κλίνες εντατικής θεραπείας μέσα σε ένα ή δύο μήνες”, σημείωσε.

Ελπίζω στην Αθήνα να πιεστεί το σύστημα υγείας λιγότερο και να μη δούμε εικόνες όπως στην Ιταλία και στο Βέλγιο. Αν δεν κάνουμε, ο καθένας μας, το μάξιμουμ το δυνατοτήτων που μπορεί, σε λίγο θα πεθαίνουν συγγενείς μας, πιθανόν και αβοήθητοι. Κανένα σύστημα δεν είναι ανεξάντλητο” τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika