Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Εχουμε πόλεμο, οι «άμαχοι» κλειδαμπαρωθείτε στο σπίτι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έκτακτη σύσκεψη με λοιμωξιολόγους ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της ανησυχητικής πορείας του κορoνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Έκκληση στους πολίτες στη Θεσσαλονίκη να παραμείνουν στα σπίτια τους από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ενώ έχει σημάνει συναγερμός καθώς σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα από κορονοϊό παρά το lockdown. Η κυβέρνηση ήδη εξετάζει νέα μέτρα ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου». Ο ίδιος σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο, επισημαίνει: «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι “άμαχοι” να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη που εκτινάχθηκε στο 32%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τρία δείγματα κατά τον έλεγχο για κορονοϊό είναι θετικό. «Είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον covid-19», σημειώνει ο Αθάνασιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον Real fm. «Ουαί και αλόμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, εξηγεί ότι «θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο  2021-22» και συμπλήρωσε ότι ήδη «διανύουμε την περίοδο 2020-21».

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou