Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η κανέλα, το αγαπημένο μπαχαρικό που χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση σε αλμυρές και γλυκιές συνταγές, ωφελεί πολλαπλώς και την υγεία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη από την κατανάλωση κανέλας για την υγεία, όπως υποστηρίζουν οι επιστημονικές έρευνες:

Μειώνει τη φλεγμονή:

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά της κανέλας δρουν κατά της φλεγμονής και συμβάλλουν στην υποχώρηση του μυϊκού πόνου και του οιδήματος.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου:

Ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η πρόσληψη 120mg κανέλας καθημερινά, μειώνουν τα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κουρκουμά και έτρωγαν λιπαρά γεύματα, μείωσαν τα τριγλυκερίδια.

Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη:

Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Έρευνες έδειξαν ότι η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου με κανέλα σε διαβητικούς, μείωσε τα επίπεδα σακχάρου και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Προστατεύει από τον καρκίνο:

Η υψηλή περιεκτικότητα της κανέλας σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις βλάβες στο DNA και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, έδειξαν μελέτες σε πειραματόζωα.

Καταπολεμά τις λοιμώξεις:

Έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.

Ωφελεί τη στοματική υγεία:

Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης της, ωφελεί τη στοματική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών και τη δυσοσμία της αναπνοής.

www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika