Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ματίνα Παγώνη: Δεν θα γιορτάσουμε κανονικά τα Χριστούγεννα. Αμφιβάλω και για το Πάσχα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ματίνα Παγώνη:  Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ», όπου η ίδια εξέφρασε τις αμφιβολίες της σχετικά με το κατά πόσο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα καταφέρουν να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα.

Επίσης, η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της πως σε περίπτωση που τα μέτρα δεν είναι αποδοτικά, τότε θα χρειαστεί να παραταθούν, ενώ επεσήμανε πως η κανονικότητα θα επανέλθει μετά τον εμβολιασμό όλων των πολιτών. Αναλυτικότερα:

Όσα ανέφερε στις δηλώσεις της στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ»

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Τώρα έχουμε και μη Covid περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε.  «Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους» πρόεσθεσε, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο», τόνισε.

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες», επεσήμανε. «Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο», επεσήμανε, η Ματίνα Παγώνη.

Επίσης, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας ανέφερε πως στην κανονικότητα θα επανέλθουμε όταν εμβολιαστούμε όλοι. Συγκεκριμένα, η ίδια κατέληξε, λέγοντας «Αμφιβάλω και για το καλοκαίρι. Ο ιός θα είναι εδώ και μετά το εμβόλιο, θα μπορέσουμε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα όταν εμβολιαστούν όλοι. Το Πάσχα θα φοράμε όλοι μάσκες. Θα κρατάμε αποστάσεις. Θα είναι απαγορευτικός ο συνωστισμός».

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika