Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν καταναλώνουμε αβοκάντο καθημερινά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα αβοκάντο είναι πραγματικά ένα από τα πιο μικρά μα πολύτιμα διατροφικά θαύματα και μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας.

Επίσης, προσαρμόζονται εύκολα στο διατροφικό μας πρόγραμμα: μπορούμε να τα προσθέσουμε σε smoothies ή να φτιάξουμε γουακαμόλε ή να τα προσθέσουμε σε τοστ. Οι επιλογές εδώ είναι ατελείωτες.

Τα επίπεδα χοληστερόλης βελτιώνονται

Αν και τα αβοκάντο μπορεί να έχουν κακή φήμη ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά, αυτό δεν ισχύει. Μισό αβοκάντο περιέχει 113 θερμίδες και 10 γραμμάρια λιπαρά – σας δίνουν κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιή με μέτρο. Τα καλά λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL ενώ μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL.

Βελτιώνει την πέψη

Μισό αβοκάντο περιέχει λίγο λιγότερα από 5 γραμμάρια φυτικών ινών (αναλόγως το μέγεθος). Η προσθήκη αβοκάντο στο καθημερινό τραπέζι μπορεί να προλάβει τη δυσκοιλιότητα και να διατηρήσει υγιές το πεπτικό σύστημα. Άλλο ένα όφελος είναι ότι μας χορταίνει.

Προστατευόμαστε από λοιμώξεις

Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών Β. Τα αβοκάντο είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες C και E, καθώς και με φυτοχημικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά (όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), τα αβοκάντο μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καταρράκτη και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Κοιμόμαστε καλύτερα

Όχι μόνο τα αβοκάντο έχουν υπέροχη γεύση, αλλά είναι επίσης εφοδιασμένα με μαγνήσιο (19,5 χιλιοστόγραμμα για μισό αβοκάντο), το οποίο οι ειδικοί θεωρούν ένα θρεπτικό συστατικό κατά του στρες, σύμφωνα με την ειδικό διατροφής Elise Museles. Απλά φροντίστε να πλύνετε το αβοκάντο σας πριν το φάτε.

Φυσική λάμψη

Λαμπερή επιδερμίδα, φωτεινά μάτια και υγιή μαλλιά μπαίνουν στη λίστα με τις «δυνάμεις» του αβοκάντο. Αυτά οφείλονται στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και στα μονοακόρεστα λιπαρά. Υπάρχουν ακόμα και κρέμες τοπικής εφαρμογής με αβοκάντο που λέγεται ότι έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

 

 

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης