Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Μητσοτάκης: Γενικό lockdown τριών εβδομάδων από το Σάββατο σε όλη τη χώρα – Ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ και όχι 534 το Νοέμβριο για όλους

Σε lockdown μπαίνει η χώρα από το Σάββατο στις 6 το πρωί, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γενικό lockdown θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός υιοθετώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στα 2.646 χθες.

Η διαφορά σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο αφορά τα σχολεία, καθώς αυτή τη φορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων παραμένουν ανοικτά, όπως και τα super market, τα φαρμακεία, δομές υγείας, διανομή έτοιμου φαγητού. Κλειστά γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, κατά τις ανακοινώσεις, είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Στη συνέχεια και οι δύο θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Επέλεξα σήμερα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, είμαι εδώ με τον. Κ Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις μας είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα» είπε ξεκινώντας ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία και φόβος, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο πιο πειστικές απαντήσεις μπορούμε».

 

«Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια, είμαστε μία ομάδα, αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε» πρόσθεσε.

«Με αυτή την ταχύτητα, 50 ΜΕΘ μπορούν να γεμίσουν σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Επιλέγω να πάρουμε μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα» υπογράμμισε. «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας. Είναι σίγουρο πως εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν θα μπορέσουμε να αντέξουμε και σε αυτό το δεύτερο κύμα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει συμφωνία με το οικονομικό για τρία επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των πληττόμενων. Εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα από το οικονομικό επιτελείο. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής:

Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί για τον Νοέμβριο σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν ενίσχυση για τον Νοέμβριο 800 ευρώ αντί 534 που ήταν η αρχική αποζημίωση, κι αυτό πέραν του δώρου Χριστουγέννων που έχει εξαγγελθεί ήδη.

Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο.

Θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που υπολογίζω πως είναι γύρω στους 130.000.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika