Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γιατί κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια – Γιατί μένουν ανοιχτά τα Δημοτικά: Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη, Τσιόδρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Κ. Μητσοτάκης εξήγησε γιατί δέχθηκε την εισήγηση για κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια. “Για τα σχολεία η επιτροπή διχάστηκε” αποκάλυψε ο Σ. Τσιόδρας.

Κλειστά από τη Δευτέρα και για τρεις εβδομάδες (έως τις 30 Νοεμβρίου) θα είναι όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές της Ειδικής Αγωγής.

Εξηγώντας την απόφαση, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έκανε δεκτή την εισήγηση των ειδικών να κλείσουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, γιατί τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν εντονότερη κοινωνική ζωή η οποία ευνοεί την μετάδοση του κορονοϊού. Επιπλέον, όπως είπε, οι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι τα μικρότερα παιδιά έχουν χαμηλότερη μεταδοτικότητα.

Μητσοτάκης: Γιατί δέχθηκα την εισήγηση για κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια

“Είχαμε πει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν τελευταία και να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν με το καλό περιορίσουμε την επιδημία. Ο λόγος για τον οποίο δέχθηκα την εισήγηση των ειδικών έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα παιδιά επειδή έχουν και τη δική τους κοινωνική ζωή είναι πιθανόν αυτή τη στιγμή να ευνοούν τη μετάδοση του ιού πολύ περισσότερο από τα μικρότερα παιδιά. Έχουμε επίσης το δεδομένο ότι τα μικρότερα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά. Κατά συνέπεια κάναμε αυτό το διαχωρισμό ο οποίος έχει και κοινωνικές προεκτάσεις διότι η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά, από ότι στα μικρά. Και βέβαια κρατάμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, γιατί θα υπήρχαν τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις και τεράστιες επιβαρύνσεις στις οικογένειες των παιδιών αν κλείναμε τα ειδικά σχολεία” είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τσιόδρας: Για τα σχολεία η επιτροπή διχάστηκε

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με τη σειρά του, αποκάλυψε ότι για το θέμα της λειτουργίας ή μη των σχολείων η επιτροπή διχάστηκε. Συνυπολογίστηκε, ωστόσο, το γεγονός ότι μετά την ηλικία των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων αυξάνεται η μεταδοτικότητα, ειδικά στις ηλικίες από 16 έως 18 ετών.

“Μας δίχασε το θέμα των σχολείων, το συζητήσαμε πολύ, με βάση τις εισηγήσεις των παιδιάτρων. Τα παιδιά είναι ο πρώτος πληθυσμός που θα επανέλθει στην κανονικότητα, θα επιστρέψουν στις τάξεις” είπε.

Με sms οι γονείς θα πηγαίνουν τα παιδιά τους στα Δημοτικά

Για τους μαθητές που θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από τη Δευτέρα στα σχολεία, η μετάβαση θα επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS-Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση – Πώς θα μετρούν τις απουσίες

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές που δεν θα δίνουν το διαδικτυακό “παρών” θα παίρνουν απουσία:

  • Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό
  • Η απουσία προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης
  • Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Η τηλεκπαίδευση ή αλλιώς εξ αποστάσεως διδασκαλία είχε χρησιμοποιηθεί κατά το lockdown της προηγούμενης Άνοιξης. Σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε εκδώσει τότε το Υπουργείο Παιδείας, η επίσημη, δωρεάν παρεχόμενη, πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση είναι η εφαρμογή Webex.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika