Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: Μαμά σ’ αγαπάμε- Κρέμασαν πανό έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται η μητέρα τους στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συγκινεί το μήνυμα αγάπης που έστειλαν τρία παιδιά στη μητέρα τους που νοσεί με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Ένα συγκινητικό μήνυμα προς τη μητέρα τους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία στέλνουν τα παιδιά μιας ασθενούς με κορονοϊό, η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

“Μαμά σ’ αγαπάμε” αναγράφεται στο πανό που σήκωσαν ο Γιώργος, η Δέσποινα και ο Ευγένης προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους στη μαμά τους, η οποία είναι μακριά τους εξαιτίας της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της και δεν μπορούν να την επισκεφθούν στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το thestival.gr.

Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρίσκονται σε καθεστώς ολικού lockdown εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αναγκάζονται να ξαναζήσουν σε διαφορετικές όμως συνθήκες τις… ημέρες της σκληρής και πολυήμερης καραντίνας της περασμένης άνοιξης καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ).

Ανοιχτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους. Ωστόσο, υποχρεωτική είναι η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις δύο πόλεις.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Για τις μετακινήσεις από τις 5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ οι κάτοικοι σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

Πανό
Θεσσαλονίκη - lockdown

 

Με πληροφορίες από thestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika