Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Μείωση ωραρίου σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα για όλους, λένε οι λοιμωξιολόγοι-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αθανάσιος Τσακρής: Ο καθηγητής μικροβιολογίας φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ», όπου παραχώρησε συνέντευξη. Ο ίδιος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για τη μείωση ωραρίου στην εστίαση, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, την απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από τις 12.30 το βράδυ, καθώς και για την αύξηση της τηλεργασίας. Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη έχει ανακοινωθεί η παράταση τηλεργασίας στην περιφέρεια Αττική. Αυτό θα ισχύσει έως και τις 30 Νοεμβρίου.

 Όσα ανέφερε στις δηλώσεις του

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν κρυώσει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση της επιδημίας» δήλωσε ο κ. Τσακρής. «Η πανδημία έχει και γεωγραφικά χαρακτηριστικά στο πώς επεκτείνεται -για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο πως νομοί της χώρας όπως η Ευρυτανία ή η Φωκίδα παραμένουν στην πράσινη ζώνη, καθώς έχει να κάνει στο πόσο απομονωμένη είναι η κάθε περιοχή γεωγραφικά- κι αυτό σίγουρα πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψιν μας όταν παίρνουμε κάποια μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε πως τα μέτρα θα εξετασθούν από την αρμόδια Επιτροπή, ίσως και σήμερα ή τις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων τις ερχόμενες εβδομάδες. Υπενθύμισε δε, ότι η χρήση μάσκας είναι το σημαντικότερο εργαλείο σήμερα, κάτι που πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες, όπως τόνισε. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας της χώρας έχουν ταβάνι, όσο και αν αυξηθούν οι κλίνες στις ΜΕΘ το σύστημα δεν θα αντέξει με μία συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, επισήμανε μεταξύ άλλων.

Α. Τσακρής: Ακολουθεί βίντεο, με το ηχητικό από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ»

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika