Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με τις βόλτες με τα κατοικίδια – Η εξήγηση Χαρδαλιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι απάντησε ο υφυπουργός όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις βόλτες με τα κατοικίδια τις νυχτερινές ώρες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, ανάμεσά τους και η Αττική.

Αυτό το μέτρο όπως είναι λογικό αλλάζει πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών, ένα από τα οποία είναι και η βόλτα με το κατοικίδιο. Πολύς είναι ο κόσμος που προτιμά τις νυχτερινές ώρες για να βγάλει τον σκύλο του περίπατο, τηρώντας τους κανόνες ευζωίας του ζώου ώστε να μην εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητα του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης, για την υγεία και την ευζωία του, άσκησης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για αυτό το θέμα και εξήσησε πως η βόλτα με το κατοικίδιο μπορεί να προγραμματιστεί πριν τις 00:30, για λόγους κατανόσης του ελεγκτικού μηχανισμού. “Βέβαια, σε περίπτωση προβλήματος υγείας και πηγαίνοντας στο φαρμακείο, μια βόλτα στη διαδρομή θα μπορούσε να γίνει, κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει παρά να δείξει κατανόηση”, είπε.

Τι είπε για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς και το αν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ή αποδείξεις ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ”.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φορούν μάσκες ενώ “μπορεί να μην υπάρχει απόσταση, αλλά από τις αναλύσεις των επιδημιολογικών δεδομένων προκύπτει ότι η μάσκα κρατά πολύ χαμηλά τη μετάδοση στα ΜΜΜ”.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά υπάρχουν στοιχεία τα οποία συνδέουν σε μεγάλο ποσοστό τη διασπορά του κοροναϊού με”το ζήτημα της διασκέδασης γενικά”, καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Βέβαια, αναφορικά με τις αθλητικές δραστηριότητες δεν ξεκαθάρισε αν αφορά γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους, ή ακόμα και όσους αθλούνται κατά μόνας.

βόλτα κατοικιδιο

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou