Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Νερό με τζίντζερ: Σπιτική συνταγή για αποτοξίνωση και γρήγορη καύση του περιττού λίπους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το νερό με τζίντζερ είναι ένα υγιεινό ρόφημα, το οποίο βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην καύση του περιττού λίπους, καθώς, επίσης, ενισχύει την υγεία.

Είναι γνωστό ότι το τζίντζερ είναι μία από τις κορυφαίες σούπερ τροφές, συνεπώς και το ρόφημα από νερό και τζίντζερ μπορεί να κάνει θαύματα σε πολλά επίπεδα, αφού δεν είναι μόνο αναζωογονητικό, αλλά ένα δυνατό εργαλείο για αποτοξίνωση και καύση λίπους.

Συστατικά

ρίζα τζίντζερ (3-4 λεπτές φέτες)

1-1.5 λίτρα νερό

χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφού φτάσει το νερό σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο τέλος, το στραγγίζουμε και αν θέλουμε, προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για να αυξήσουμε τα οφέλη για την υγεία μας. Καταναλώνουμε καθημερινά 2-4 ποτήρια την ημέρα.

Ρυθμίζει τη χοληστερόλη

Το νερό με Τζίντζερ είναι εξαιρετικά επωφελές για τη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης, η οποία έχει επανειλημμένα συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις, καθώς και με ορισμένες μορφές καρκίνου. Είναι ένα καταπληκτικό αντιπηκτικό αίματος που επίσης μειώνει την αρτηριακή σας πίεση και αποτρέπει την εμφάνιση των ασθενειών που απειλούν τη ζωή.

 Αντι-φλεγμονώδη δράση

Λόγω της ισχυρής αντι-φλεγμονώδης ιδιότητας του, το τζίντζερ, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις και τα οιδήματα που προκαλούνται από ρευματισμούς ή οστεοαρθρίτιδα. Το Journal of Medicinal Food δημοσίευσε ένα άρθρο που αναφέρει ότι η πιπερόριζα έχει καταπληκτικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τη φλεγμονή σε κάθε μέρος του σώματος.

 Ισχυρό αντιοξειδωτικό

Το τζίντζερ είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τη ζημία που προκαλείται από τα βακτήρια στο σώμα. Τα βακτήρια επηρεάζουν σοβαρά τη λειτουργία των κυττάρων και προκαλούν κυτταρική βλάβη που συχνά οδηγεί σε καρκίνο.

Αντικαρκινική δράση

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το νερό με τζίντζερ είναι ιδιαίτερα επωφελές στην πρόληψη του καρκίνου λόγω της ισχυρής αντι-φλεγμονώδης και αντιοξειδωτικής δράσης.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα οφέλη του ροφήματος, οπότε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και εσείς.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea