Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 τρόποι να φάτε μήλα αλλιώς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν θα ανατρέξουμε στο γνωστό ρητό με τον γιατρό, αλλά θα σας θυμίσουμε πως πρέπει να τρώτε καθημερινά τα φρούτα και τα λαχανικά σας, αν θέλετε να διατηρήσετε την καλή σας υγεία, την άμυνα του οργανισμού σας και τη σιλουέτα σας. Κι επειδή τα μήλα είναι από τους πρωταγωνιστές της εποχής, τα βάζουμε στο πιάτο με πολλούς τρόπους.

Μήλα στη σαλάτα
Πλύνετε το μήλο σας, κόψτε το σε φέτες ή σε κυβάκια και προσθέστε το στην πράσινη σαλάτα σας με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με ελαιόλαδο. Έτσι θα προσθέσετε έξτρα φυτικές ίνες και βιταμίνες στη σαλάτα σας, συν γλυκύτητα –εκτός κι αν επιλέξηετε πράσινο μήλο. Προτιμήστε πάντα τα βιολογικά μήλα, ώστε να μπορείτε να τα καταναλώνετε με τη φλούδα.

Μήλα με φιστικοβούτυρο
Ένα σούπερ σνακ πρωτεΐνης και υδατάνθρακα για πριν το γυμναστήριο, που θα σας τονώσει και θα σας χαρίσει ενέργεια, ώστε να αντεπεξέλθετε στο πρόγραμμά σας. Συν του ότι είναι πεντανόστιμο και πολύ απλό να το φτιάξετε. Μπορείτε να κόψετε το μήλο σε ροδέλες και να φτιάξετε μικρά σάντουιτς με γέμιση φιστικοβούτυρο.

Ψητά μήλα
Το «κόλπο» είναι παλιό και αγαπημένο: κόβετε φέτες μήλου, τις απλώνετε στη λαδόκολλα και τις ψήνετε στον φούρνο με μέλι, καρύδια και κανέλα. Σε λίγα λεπτά έχετε το τέλειο και υγιεινό γλυκό που μοσχοβολά «γιαγιά».

Τσιπς μήλου
Γιατί να αγοράσετε επεξεργασμένα πατατάκια, όταν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας τσιπς και μάλιστα από μήλο; Κόψτε τα μήλα σας σε πολύ λεπτές φέτες, όσο τα κλασικά τσιπς, απλώστε τα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά με 1 ώρα. Πασπαλίστε τα για έξτρα γλυκύτητα με λίγη καστανή ζάχαρη και κανέλα που θα αναμείξετε μαζί σε ένα μπολ, για να καραμελώσουν. Μόλις δείτε ότι τους φεύγει η υγρασία και αρχίσουν να ζαρώνουν, είναι έτοιμα! Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.

Φτιάξτε σάλτσα μήλου
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας για γλυκό αντί για αυγά, ζάχαρη, βούτυρο ή λάδι και ταυτόχρονα να ανεβάσετε τη διατροφική του αξία, με τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά στοιχεία του μήλου. Για να τη φτιάξετε, καθαρίστε και κόψτε 8-10 μήλα και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό, 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μέχρι μισό φλιτζάνι ζάχαρη, ½ κ.γ. αλάτι και δυο φλούδες λεμονιού. Μόλις βράσουν τα μήλα, αφαιρέστε τις φλούδες λεμονιού και με το ειδικό εργαλείο, λιώστε τα μήλα σας, μέχρι να δημιουργηθεί ένας ωραίος πολτός. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγη ακόμη ζάχαρη ή μέλι αν χρειάζεται.

Προσθέστε τα στα smoothies
Ανάλογα με το πόσο γλυκά ή ξινά είναι, μπορείτε να προσθέσετε γλυκύτητα ή οξύτητα στο ρόφημά σας, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, κάλιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

Μην ξεχνάτε ότι τα μήλα, χάρη στις φυτικές τους ίνες ευνοούν την υγεία του εντέρου και κατ’ επέκταση του ανοσοποιητικού, βοηθούν στην ελάττωση του τσιμπολογήματος και άρα στη διατήρηση των θερμίδων υπό έλεγχο, κάνουν καλό στην καρδιά, μειώνοντας τη χοληστερίνη, μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη κι αποτελούν πρεβιοτικές τροφές, που σημαίνει ότι αποτελούν τροφή για τα καλά βακτήρια του εντέρου, που τόσο χρειαζόμαστε για καλή υγεία.

 

Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea