Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Αυτή είναι η μάσκα ασπίδα που θα μας επιτρέπει να τρώμε με ασφάλεια σε ταβέρνες κι εστιατόρια-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Χρησιμοποιώντας τον υπερυπολογιστή Fugaku, τον γρηγορότερο στον κόσμο, μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών ανέπτυξε μια νέα μάσκα ασπίδα προσώπου που μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικότερα τα αερομεταφερόμενα σταγονίδια και να μειώσει την έκθεση στον κορονοϊό για όσους τρώνε ταβέρνες κι εστιατόρια.

Την ώρα που σε παγκόσμια κλίμακα οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν πληγεί πολύ βαριά από τα μέτρα έναντι στον κορονοϊό, η Toppan Printing Co. και η Suntory Liquors Ltd. ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής ασπίδας προσώπου που θα μπορούσε να φορεθεί κατά το φαγητό.

Ζήτησαν βοήθεια από το κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο Riken, το οποίο δημιούργησε τον υπερυπολογιστή Fugaku από κοινού με την Fujitsu Ltd.

Η προσομοίωση του υπολογιστή διαπίστωσε ότι μια τυπική ασπίδα προσώπου που καλύπτει μόνο το στόμα θα μπλοκάρει μόνο περίπου το 30% των στοματικών σταγονιδίων από την εξάπλωση μέσω του αέρα.

Αφότου μελέτησαν διάφορες επιλογές χρησιμοποιώντας τον υπερυπολογιστή, οι ερευνητές κατέληξαν στο σχέδιο που βλέπετε:

μάσκα

Το σχέδιο της μάσκας ασπίδας που θα μας επιτρέψει να τρώμε με ασφάλεια εκτός σπιτιού

Ο υπερυπολογιστής έδειξε ότι αυτή η μάσκα ασπίδα μπορεί να μπλοκάρει περίπου το 70% των σταγονιδίων με σχέδιο σε σχήμα μπολ που καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή από το πηγούνι έως την μύτη.

Αυτή η ασπίδα προσώπου είναι φτιαγμένη από διαφανές θερμοπλαστικό υλικό και το κάλυμμα του στόματος μπορεί εύκολα να μετακινηθεί προς τα πλάγια, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να τρώει χωρίς να την βγάζει.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον τρόπο που μεταδίδονται τα σταγονίδια όταν καθόμαστε σε ένα τραπέζι για να φάμε και πώς η νέα μάσκα ασπίδα περιορίζει αυτή την διαδικασία:

Η νέα μάσκα ασπίδα, η οποία προστατεύει και τα μάτια, δοκιμάζεται ήδη σε πολλά εστιατόρια του Τόκιο.

Η εταιρεία Toppan είπε ότι σκοπεύει να διαθέσει τον τελικό σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή δωρεάν στο κοινό, ώστε κάθε κατασκευαστής να μπορεί να την παράγει.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea