Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 τροφές που σας κάνουν καλό αλλά δεν το ξέρετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά σίγουρα είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όσο μεγαλύτερη, όμως, είναι η ποικιλία τόσο το καλύτερο. Κι αν στην ισορροπημένη διατροφή σας προσθέσετε και τα παρακάτω, ακόμα καλύτερα.

Φύκια Arame
Τα φύκια όπως τα arame είναι τα λαχανικά της θάλασσας και είναι πλούσια σε ιώδιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο του μεταβολισμού, την όρεξη, τους παλμούς της καρδιάς, την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Μηλόξυδο
Το ακατέργαστο, άφιλτρο μηλόξιδο είναι πλούσιο σε φυσικά ένζυμα και σημαντικά μέταλλα, ενώ έχει σημαντικές αποτοξινωτικές ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της LDL, δηλαδή της κακής χοληστερόλης, κάνοντας καλό στην καρδιά, ενώ ωφελεί και το πεπτικό γι’ αυτό προσθέστε το στη σαλάτα σας, στις φακές και όπου αλλού σας ταιριάζει.

Τσάι matcha
Μπορεί στη γεύση να μην είναι ότι καλύτερο αν το καταναλώσετε ως τσάι, αλλά αν το προσθέσετε ως σκόνη στα smoothies σας, θα έχετε έξτρα αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως και βιταμίνη C και E για γερό ανοσοποιητικό.

Στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής βοηθά στη μείωση του λίπους και ταυτόχρονα έχει αντικαρκινική δράση, ενώ μειώνει το σάκχαρο του αίματος, τη χοληστερόλη και αποτοξινώνει χάρη στην περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη.

 

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σούπερ αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο

Efi Nika

4 βότανα «σύμμαχοι» της καρδιάς ρίχνουν τη χοληστερόλη, μειώνουν το στρες και διώχνουν τη θλίψη

Penni Syggrou

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Γιώργος Newsitamea