Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Η μαμά ήθελε να δώσει τον γιο της με σύνδρομο Down για υιοθεσία, ο πατέρας όμως αποφάσισε να μεγαλώσει το παιδί του ολομόναχος – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η μαμά ήθελε να δώσει τον γιο της με σύνδρομο Down για υιοθεσία, ο πατέρας όμως αποφάσισε να μεγαλώσει το παιδί του ολομόναχος.

Μιλάμε και γράφουμε συχνά για την ανιδιοτελή αγάπη της μάνας προς το παιδί της, όμως και οι μπαμπάδες δεν πάνε πίσω! Ίσα-ίσα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αυτοί που γίνονται μάνα και πατέρας μαζί για το παιδί τους. Όπως ακριβώς και αυτός ο μπαμπάς από την Ρωσία που αποφάσισε να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, ενώ η μητέρα του ήθελε να τον δώσουν για υιοθεσία.

Δυστυχώς, πολλά νεογέννητα με σύνδρομο Down δίνονται για υιοθεσία ή τα εγκαταλείπουν οι γονείς τους επειδή φοβούνται. Ωστόσο, αν αυτά τα παιδιά μεγαλώσουν σε μια υγιή και ευτυχισμένη οικογένεια, όπως πρέπει, έχουν κάθε ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Ο 33χρονος Evgeny Anisimov μεγαλώνει τον γιο του Misha, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, μόνος του αφού η σύζυγός του αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογένεια, ανίκανη να αντιμετωπίσει τη διάγνωση του γιου της. Ο νεαρός πατέρας ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του με τον κόσμο για να εμπνεύσει τους γονείς που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις για να μην εγκαταλείψουν ποτέ.

«Δεν θα πω ψέματα όταν έμαθα ότι ο γιος μου έχει σύνδρομο Down στενοχωρήθηκα και έκλαψα. Ντράπηκα, όμως, γι’ αυτά τα δάκρυα. Είναι το παιδί μου και είμαι ο πατέρας του και είναι δική μου ευθύνη. Αμέσως άρχισα να ψάχνω τα πάντα γύρω από το σύνδρομο έτσι ώστε να ενημερωθώ σωστά» είπε σε συνέντευξή του ο 33χρονος πατέρας.

Και ενώ του ίδιου δεν του πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό να αφήσει το παιδί του, η γυναίκα του δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει την ίδια ευθύνη!

Παρόλο που προσπάθησε να την μεταπείσει, δεν τα κατάφερε και έτσι το ζευγάρι χώρισε.

«Δεν είμαι κάποιος ήρωας, απλώς κάνω το καθήκον μου ως γονιός. Θέλω ο γιος μου να έχει τη ζωή που του αξίζει!», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους τους γονείς που έχουν τέτοια ξεχωριστά παιδιά.

Πάντως ο μικρούλης Misha φαίνεται να είναι τρισευτυχισμένος με τον μπαμπά του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika