Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τροφές για όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα πρέπει να αναζητούν τακτικές για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο που να εγγυάται την ανακούφιση από τον πόνο, την ακαμψία και την κόπωση, ορισμένες τροφές βοηθούν στην καταστολή της φλεγμονής που παρατηρείται στη συγκεκριμένη νόσο.

Καλό θα είναι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα να ακολουθούν ένα διατροφικό πλάνο στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

Οι διατροφικές ομάδες που περιλαμβάνει αυτή η διατροφή παρέχουν θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στον έλεγχο της φλεγμονής στο σώμα.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ποιες τροφές πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινά η διατροφή των πασχόντων από ρευματοειδή αρθρίτιδα:

 

Φρούτα και λαχανικά: Ειδικά όσα έχουν πολύ έντονο χρώμα, όπως τα μούρα, τα καρότα, οι ντομάτες, οι γλυκοπατάτες, τα πορτοκάλια και το μπρόκολο, είναι αυτά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Όσπρια

Προϊόντα ολικής άλεσης, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Υγιεινά λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς). Θα πρέπει να προτιμάται η κατανάλωση ελαιόλαδου έναντι άλλων ελαίων ή βουτύρου.

Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, ρέγκα, σαρδέλες και αντζούγιες.

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης