Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κολοπετινίτσα: Το μυθικό χωριό υπάρχει στα αλήθεια και βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κολοπετινίτσα: Πολλοί έχουν ακούσει τη φράση «Είναι από την Κολοπετινίτσα». Πού ακριβώς, όμως, βρίσκεται το συγκεκριμένο χωριό; Είναι το χωριό που έχει γίνει σχήμα λόγου. Υπάρχει άραγε;

Λοιπόν το χωριό είναι υπαρκτό μέρος και μάλιστα δεν βρίσκεται μακριά από την Αθήνα.
Είναι το χωριό Τριταία, που βρίσκεται στον Νομό Φωκίδας και ανήκει στον Δήμο Δελφών. Το εν λόγω χωριό ονομαζόταν Κολοπετινίτσα μέχρι το 1927, οπότε μετονομάστηκε σε Μονοδένδρι και στη συνέχεια (1928) σε Τριταία.

Η Τριταία βρίσκεται στην ενδοχώρα, περίπου στο μέσο της απόστασης από την Ιτέα στο Γαλαξείδι. Έχει πληθυσμό 141 κατοίκους – σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Όπου “μάχονται” πολλοί και δυνατοί κοκκόροι δίνουν όνομα Το όνομα είναι πιθανότατα παραφθορά της Καλοπετεινίτσας, καθώς η παράδοση λέει ότι κάποτε στο χωριό εκτρέφονταν δυνατά κοκκόρια με σκοπό να συμμετέχουν σε κοκορομαχίες!

Πώς θα πάτε εκεί

Η διαδρομή για την Κολοπετινίτσα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της εύκολη. Δηλαδή, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη για να την ακολουθήσει κάποιος και να φτάσει στο ιδιαίτερο χωριό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Λιβαδειά και να συνεχίσεις προς Ιτέα. Στο δρόμο θα βρεις την ταμπέλα που θα σε οδηγήσει εύκολα στο χωριό.

Κολοπετινίτσα: Ακολουθούν τέσσερις φωτογραφίες από το ξακουστό χωριό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou