Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 νόστιμα, υγιεινά και εύκολα σνακ για τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο ξεκούραστος και χορτάτος ύπνος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διασφάλιση της συνολικής μας υγείας.

Αλλά ορισμένες φορές, ακόμα κι αν κάνουμε τα πάντα σωστά, δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτές τις 8 πολύτιμες ώρες ξεκούρασης. Ένα από τα συχνότερα εμπόδια που μας κάνουν να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι μας στη μέση της νύχτας είναι η αίσθηση της πείνας.

Είναι φυσιολογικό να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας πεινασμένοι; Η αλήθεια είναι όταν ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, η πείνα είναι σημαντικά λιγότερη τη νύχτα και περισσότερη το πρωί. Οπότε αν ξυπνάτε πεινώντας τη νύχτα, οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να μη λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που το σώμα σας χρειάζεται.

Επίσης, οι ειδικοί συστήνουν να μην τρώμε μία με δύο ώρες πριν τον ύπνο, διότι αυξάνει την αίσθηση δυσφορίας λόγω γαστρικής δραστηριότητας. Κι αν αναγκαστικά χρειάζεται να φάτε εκείνες τις ώρες, αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μας λένε ότι είναι καλύτερο να καταναλώνουμε ένα σνακ με αρκετή πρωτεΐνη 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, όπως τυρί κότατζ, γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς ή μισό μήλο με βούτυρο αμυγδάλου.

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη εγγυάται καλύτερο ύπνο, ενώ τα πολλά λιπαρά έχουν αρνητική επίδραση. Επίσης, ορισμένες τροφές, όπως το γάλα, τα κεράσια και το ακτινίδιο φαίνεται να έχουν θετικές επιδράσεις στην έλευση του ύπνου. Παρακάτω προτείνουμε ορισμένες επιλογές σε περίπτωση που ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας με αυτή την περίεργη αίσθηση πείνας:

– Ένα ποτήρι νερού: Δεν είναι ακριβώς η πιο ευφάνταστη επιλογή σνακ, αλλά ορισμένες φορές μπερδεύουμε την αίσθηση δίψας με εκείνη της πείνας. Και συνήθως το βράδυ είναι πολύ πιθανό να αφυδατωθούμε.

– Χούμους και μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως: Αν το νερό δεν βοήθησε, δοκιμάστε ένα σύντομο σνακ με λίγη πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, που θα βοηθήσει στον κορεσμό.

– Ποπ κορν: Το ποπ κορν είναι το τέλειο ελαφρύ σνακ που ικανοποιεί τη λαχτάρα για αλάτι χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε στα πατατάκια. Ως δημητριακό, το καλαμπόκι επίσης χωνεύεται πιο αργά.

– Γαλακτοκομικά: Ένα ζεστό ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο δεν είναι απλώς γιατροσόφι της γιαγιάς. Οι έρευνες δείχνουν ότι το ασβέστιο σχετίζεται με μικρότερη δυσκολία στο να αποκοιμηθούμε και με αύξηση του ξεκούραστου και βαθιού ύπνου.

– Φυστικοβούτυρο: Η τρυπτοφάνη, απαραίτητο αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη και μελατονίνη στο σώμα εντοπίζεται στο φυστικοβούτυρο. Αλείψτε λίγο πάνω σε ψωμί ολικής αλέσεως ή πάνω σε μια μπανάνα.

 

 

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Γιώργος Newsitamea

Το παντοδύναμο όσπριο γεμάτο πρωτεΐνη και σίδηρο – Κάποιοι όμως πρέπει να το αποφεύγουν

Γιώργος Newsitamea

Κρέας ή φυτικά υποκατάστατα; Τι είναι καλύτερο

newsitamea