Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μπράβο στην Κεραμέως: Ναι στη μετονομασία του Λυκείου Νάξου σε Μανώλης Γλέζος-Η ανάρτηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σημαντική απόφαση της Νίκης Κεραμέως να μετονομαστεί σε “Μανώλης Γλέζος” το Λύκειο της Νάξου, παρά τις αντιρρήσεις της τοπικής αρχής.

Τη συμβολική αλλά και σημαντική απόφαση να προστεθεί η προσωνυμία “Μανώλης Γλεζος” στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου, έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Την απόφαση ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter, επισημαίνοντας ότι η Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει στα τέλη του Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, στο οποίο γεννήθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Το αίτημα για την προσθήκη του ονόματός του στον τίτλο του σχολείου είχαν διατυπώσει ο Διευθυντής και το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (με ψήφους 6-1), ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τάχθηκε κατά υποστηρίζοντας ότι το σχολείο δεν πρέπει να ταυτιστεί με ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

H ανάρτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο twitter:

Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’αυτό θέλουν όλοι να γίνουν Ευρωβουλευτές: Το παχυλό “μηνιάτικο” και οι έξτρα παροχές που το εκτινάσσουν στα ύψη

Efi Nika

Ο τυχεράκιας της χρονιάς: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ το πήγε για φτιάξιμο & έμαθε τη πραγματική του αξία

Efi Nika

Απίστευτη τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε στο κενό από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε μπροστά σε όλους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika