Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: 229 νέα κρούσματα-19842 συνολικά-4 νέοι θάνατοι-82 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μειωμένα σε σχέση με χθες τα κρούσματα κορονοϊού – Αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα είναι 229, συνολικά ανέρχονται σε 19.842 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 409, με 4 νέους καταγεγραμμένους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 82.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 229 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 409 θανάτους συνολικά στη χώρα. 153 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Συναγερμός σε Ιωάννινα και Καρδίτσα – Κρούσματα σε εργαζόμενους σε γηροκομεία

Συνολικά 8 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα, ενώ δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί σε οίκους ευγηρίας στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν 2 θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων 4 κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, εντοπίστηκαν 2 επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.

Νέο περιστατικό στα Ιωάννινα

Θετική στον Covid-19 βρέθηκε εργαζόμενη στον “Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας” στα Ιωάννινα, ενώ θετικός βρέθηκε και εργαζόμενος στο Γηροκομείο “Ζωσιμαδών” ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική, δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, που με Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού στα δύο γηροκομεία. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά.

Ιχνηλατούνται και οι επαφές των δύο κρουσμάτων, αν έχουν νοσήσει δηλαδή και άλλοι υπάλληλοι ή φίλοι που ήρθαν σε επαφή με τα δύο κρούσματα.

Στον “Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας“, φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, ενώ στους “Ζωσιμάδες” φιλοξενούνται 40 ηλικιωμένοι. Παράλληλα λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

 

.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika