Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το άγνωστο και «σκοτεινό» νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων, μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό πρότζεκτ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων: Ο Δημήτρης Ραπακούσης είναι φωτογράφος, ο οποίος έχει μετακομίσει από την Αθήνα στα Ιωάννινα. Η επιλογή της μετακόμισης δεν ήταν τυχαία. Στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων είναι το ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα.

Το άλλο είναι ο Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών. Εκεί μένει ο πατέρας του, ο οποίος δουλεύει στο μουσείο του Αλή Πασά. Σε μια περίεργη φάση για αυτόν, δίχως έμπνευση, ξεκίνησε να επισκέπτεται καθημερινά το νησάκι. Μάλιστα, άρχισε να το φωτογραφίζει. Η γραφικότητα του μέρους και η κινηματογραφικότητα του τοπίου τον ενέπνευσαν να ξεκινήσει ένα project, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες.

Ακολουθούν είκοσι πέντε φωτογραφίες από το νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων:

Οι άνθρωποι εκεί είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας και μοναχικοί. Σύμφωνα με την παράδοση, κατάγονται από τη Μάνη. «Λέγεται ότι τον 17ο αιώνα, τους είχε μεταφέρει εκεί ένας σουλτάνος με τη μορφή εξορίας επειδή ήταν κλέφτες», λέει ο Δημήτρης Ραπακούσης. Στο νησάκι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τα σπίτια των 150 περίπου κατοίκων του, δυο-τρία καφέ και μαγαζιά με τουριστικά είδη. «Δεν υπάρχει ούτε μαγαζί να αγοράσεις τσιγάρα», τονίζει ο Δημήτρης. «Ούτε καν σχολείο. Τα παιδιά πηγαινοέρχονται στα Γιάννενα με το πλοίο της γραμμής (διάρκεια δρομολογίου: 15 λεπτά)», συμπληρώνει.

Οι άνθρωποι εκεί δύσκολα εμπιστεύονται έναν «ξένο», αλλά ο Δημήτρης είχε το πλεονέκτημα ότι γνώριζαν τον πατέρα του. «Είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, αλλά είναι φιλόξενοι. Αν τα καταφέρεις να τους κερδίσεις, σου ανοίγουν το σπίτι τους», λέει. Ο Δημήτρης πηγαίνει στο νησάκι κάθε μέρα, στις 8 το πρωί, συνεχίζοντας το project του.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από το νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων:

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika