Newsitamea.gr
NEWS FEED ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Νίκησε τον καρκίνο και έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τρίαθλο 330 μιλίων σε μόλις 5 μέρες-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια σπουδαία γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο κατάφερε να ολοκληρώσει το ομολογουμένως δύσκολο «Sea to Summit» τρίαθλο· κολύμπησε, έκανε ποδήλατο και έτρεξε, διασχίζοντας πάνω από 330 μίλια σε μόλις 5 μέρες.

Η Andrea Mason δεν κοιμόταν και έτρωγε ελάχιστα κατά τη διάρκεια αυτής της επώδυνης πρόκλησης, αλλά ήταν εκστασιασμένη όταν πέρασε την γραμμή τερματισμού.

Ο αγώνας που έγινε στις Γαλλικές Άλπεις περιελάμβανε το κολύμπι στην Λίμνη Annecy, στη συνέχεια ποδηλασία και τρέξιμο στο Mont Blanc – σε ύψος 4.800 μέτρα (η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στην Ευρώπη). Η 39χρονη Mason αντιμετώπισε οξείς πόνους, κράμπες και ψευδαισθήσεις, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται – καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε μόλις 4 μέρες, 21 ώρες και 41 λεπτά.

Η Andrea είχε διαγνωστεί με σοβαρή ενδομητρίωση και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το 2017 και χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα για να σωθεί η ζωή της. Μετά την επιτυχημένη επέμβαση, τώρα ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε σχέση με την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών, και συγκεκριμένα για την ενδομητρίωση, που είναι μια σοβαρή ασθένεια με επώδυνες χρονικές περιόδους.

Πέρυσι, η Andrea ίδρυσε το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα, Lady Talks Matters, σε μια προσπάθεια να κανονικοποιήσει τη συζήτηση γύρω από γυναικεία αναπαραγωγικά ζητήματα. Η ίδια δήλωσε για το επίτευγμά της: «Νιώθω χαρούμενη, εξαντλημένη και ανακουφισμένη. Είμαι τόσο χαρούμενη που όλα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει, καθώς υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν πάει στραβά. Ήθελα να το κάνω σε πέντε ημέρες, και το έκανα, αλλά ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο».

Συνέχισε, περιγράφοντας τον εσωτερικό αγώνα και τη σύγκρουση που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας: «Σίγουρα είχα κάποιες αμφιβολίες στο δρόμο. Έτρεχα στο άγνωστο, ειδικά καθώς μεγάλα μέρη της διαδρομής ήταν στο σκοτάδι. Η διαδρομή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι φανταζόμουν, ο αντίκτυπος στο σώμα μου ήταν τεράστιος, αλλά κάθε φορά που ένιωθα ότι ήθελα να σταματήσω και σκεφτόμουν να τα παρατήσω, μου θύμιζα γιατί το έκανα… Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες εκεί έξω που πονούσαν ή που δεν είχαν ακόμη διαγνωστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έκανα αυτό».

Η Andrea έπρεπε να κολυμπήσει 23 μίλια γύρω από την περιφέρεια της λίμνης Annecy, να ανέβει με κάθετη αναρρίχηση 330 περίπου χιλιόμετρα στα 30.000 πόδια γύρω από το Mont Blanc και να τρέξει 169 χιλιόμετρα στα 4.000 πόδια γύρω από το Ultra-Trail du Mont Blanc.

 

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika