Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα 6 νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ισχύουν από αύριο Τετάρτη στην Αττική

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, ιδιωτικούς και δημόσιους, έξι άτομα ανά τραπεζοκάθισμα, περιορισμοί στις συναυλίες και λαϊκές αγορές και λουκέτο στα κέντρα διασκέδασης μεταξύ των μέτρων που θα ισχύουν από την Τετάρτη στην Αττική.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα καθορίσουν την καθημερινότητα των Αθηναίων το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Η κυβέρνηση αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου υγείας αποφάσισε να υιοθετήσει αυξημένα μέτρα προστασίας στην Αττική που εμφανίζει πρώτον σταθερά υψηλούς δείκτες κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, δεύτερον σταδιακή επιβάρυνση των ΜΕΘ και υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, ώστε να αποφύγουμε αυξημένη διασπορά του ιού», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην προγραμματισμένη ενημέρωση των 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη 15/9.

Τα μέτρα κρίνονται αναγκαία για έναν ακόμη λόγο, συμπλήρωσε ο υφυπουργός, “την προτεραιότητα που δίνουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ανάγκη να μειώσουμε τα επίπεδα κινδύνου διασποράς του ιού από άλλες δραστηριότητες πολιτών. Με βάση τα κριτήρια επιδημιολογικού ρίσκου η Αττική βρίσκεται σήμερα μεταξύ μετρίου και υψηλού επιπέδου κινδύνου, δηλαδή με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα εμφανίζει τρία κρούσματα ανά 100.000 άτομα (επίπεδο μετρίου κινδύνου), όμως με αναγωγή επί το 10, που είναι πιο κοντά στον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων, φτάνει το επίπεδο υψηλού κινδύνου και επιπλέον αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ (μεγαλύτερο του 60% οι αυξητικές τάσεις).  Τα μέτρα συνεπώς έχουν τόσο προληπτικό όσο και κατασταλτικό χαρακτήρα”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα για την Αττική από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου

Τα μέτρα στην Αττική είναι τα εξής:

1. Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2. Σε ό,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (κέντρα διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3. Αναφορικά με τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4. Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημοσίους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες-διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για όλους τους υπολοίπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

5. Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές στο 50% με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

6. Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ. Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10.00 π.μ. με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κ.λπ.

Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά της COVID-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δεν συμμορφώνονται, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou