Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Μere: Τα πάμφηνα ρώσικα σούπερ μάρκετ έρχονται στην Ελλάδα – Πότε και σε ποιες πόλεις θα ανοίξουν πρώτα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μere: Η ρωσική αλυσίδα θα πραγματοποιήσει την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, αυτό πρόκειται να γίνει σε δύο μέτωπα. Το πρώτο έχει να κάνει με τη συνεργασία, με Έλληνες προμηθευτές.

Αντίθετα, το δεύτερο έχει να κάνει με την εύρεση των κατάλληλων ακινήτων. Όσον αφορά το πρώτο μέτωπο, οι κινήσεις αφορούν νωπά προϊόντα, γαλακτοκομικά και χυμούς.

Όπως αναφέρουν, οι προμηθευτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές, με την Mere οι τιμές χονδρικής που προτείνει ο ρώσικος όμιλος είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Από εκεί και πέρα, οι πιο πολλοί προμηθευτές προβληματίζονται από το περιορισμένο περιθώριο κέρδους.

Μere: Πού θα ανοίξουν τα ρωσικά σούπερ μάρκετ

Στον τομέα των ακινήτων οι ίδιες πληροφορίες θέλουν η αλυσίδα να βρίσκεται κοντά ή να έχει υπογράψει για ακίνητα σε Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό, διότι «σπάει η παράδοση» που θέλει τις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν ντεμπούτο από την Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανά την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ακίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Mere. Εξαιτίας της οικονομική κρίσης έχουν πτωχεύσει αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις (π.χ. η Alex Pack) που φιλοξενούνταν σε χώρους που πλησιάζουν στα standards που έχει ρώσικη αλυσίδα.

Παράλληλα, ελεύθερα ακίνητα έχουν προκύψει και από τις ανακατατάξεις στον χώρο των υπαρχόντων σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζεται ότι η Mere αναζητά ακίνητα σε πόλεις και οικισμούς άνω των 25.000 κατοίκων, εντός των πόλεων, σε βιομηχανικές ζώνες ή κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους. Ο καθαρός χώρος πωλήσεων θα πρέπει να είναι μεταξύ 650 και 1.100 τ.μ. Επίσης, διαθέτει τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.

Μere: Ποια είναι η εταιρεία

H Mere αποτελεί το σήμα της ρωσικής αλυσίδας Svetofor για τις αγορές εκτός Ρωσίας. Η αλυσίδα Svetofor είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα ενώ έχει επεκταθεί και σε αγορές όπως Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα κ.α. Οι επόμενες στόχοι επέκτασης όπως σημειώνει το site της εταιρείας είναι οι Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ενημερωτικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika