Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα πρώτα σημάδια που δείχνουν πως χάθηκες από τον δρόμο σου.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί εάν οδεύεις προς μια επωφελή κατεύθυνση, για σένα. Δηλαδή για το εάν ο δρόμος αυτός που βαδίζεις είναι ο ιδανικός για την εκπλήρωση των ονείρων και επιθυμιών σου.

Ποια είναι λοιπόν τα πρώτα σημάδια που σου δείχνουν πως δεν βρίσκεσαι σε αυτόν τον δρόμο;

Έχεις εκνευρισμό
Ξαφνικά παρατηρείς πως είσαι ευέξαπτος και ίσως μιλάς πιο απότομα απ ότι συνήθως στον περίγυρό σου, για πράγματα που σε μια άλλη περίοδο της ζωής σου, δεν θα έδινες τόση έκταση. Αυτό συμβαίνει γιατί το υποσυνείδητο σου έχει καταλάβει πως βαδίζεις εκτός δρόμου και προσπαθεί να κάνει την παρουσία του αισθητή και με την μορφή του εκνευρισμού.

Νιώθεις μπερδεμένος
Δεν ξέρεις πώς να δράσεις και τι κινήσεις θα ήταν καλό να πάρεις. Ξυπνάς το πρωί και έχεις μέσα σου μια απροσδιόριστη ενέργεια που σε αποσυντονίζει και στην τελική σε κάνει να αισθάνεσαι συγκεχυμένα.

Δικαιολογείσαι παραπάνω απ ότι θα έπρεπε για τις αποφάσεις σου.
Νιώθεις μια απίστευτη ανάγκη να υπερασπιστείς έντονα τον εαυτό σου, για οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει ή ετοιμάζεται να πάρει. Αυτό είναι μια ένδειξη πως στο βάθος γνωρίζεις ότι η πορεία αυτή, δεν είναι η ιδανική για σένα κι έτσι μέσα από την αναλυτική σου στάση και την επεξήγηση, προσπαθείς να διώξεις αυτό το συναίσθημα. Αυτό όμως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς στην πραγματικότητα απαρνιέσαι μια από τις δύο φωνές του εαυτό σου.

Έχεις άγχος
Παρατηρείς ότι σε διακατέχει άγχος πιο συχνά ή ακόμα και πιο έντονα απ ότι συνήθως. Αυτό είναι μια ενέργεια από το σώμα σου για να σε φέρει αντιμέτωπο με την κατάσταση και να σου δείξει, πως κάτι πρέπει να επανεξεταστεί ή σε μια άλλη περίπτωση, να σου δείξει την πίεση που έχει συσσωρευτεί μέσα σου. Και στις δύο περιπτώσεις αξίζει να θυμάσαι πως το λίγο άγχος είναι παραγωγικό. Το πολύ άγχος όμως, σε μαραζώνει ψυχολογικά χωρίς να σου δίνει κάποιο κέρδος. Για να είμαι πιο συγκεκριμένη σου δίνει ακριβώς το αντίθετο. Γι αυτό όταν αισθανθείς πως σε κυριεύει άγχος πάρε μια βαθιά ανάσα, χαμογέλασε και σκέψου πως είτε αγχωθείς είτε όχι, δεν θα κάνει καλύτερα την παρούσα κατάσταση, αλλά ούτε θα δώσει κάποιου είδους δύναμη να αλλάξει κάτι σε αυτή, παρά μόνο το αντίθετο!

Δίνεις πολλή σημασία στις καταστάσεις ή καθόλου.
Μπορεί να οδηγηθείς στην υπερβολική σκέψη και εξέταση κάποιου θέματος κι έτσι μετά αναπόφευκτα να βρεθείς στην αντίθετη περίπτωση από τον κορεσμό που έχει επέλθει, με αυτόν τον τρόπο κάνει την εμφάνιση της η απάθεια, η οποία πολλές φορές αφήνει σημαντικά θέματα να περνούν δίπλα σου απαρατήρητα.

*Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως καμία κατάσταση δεν είναι εξολοκλήρου αρνητική. Μπορεί όταν χάνεσαι από τον δρόμο σου να χάνεις και τον εαυτό σου, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές σε τελική ανάλυση γιατί σου δίνει μια ανάσα και σε ξανά βάζει στην ορθή πορεία που αρμόζει σε σένα.

Εάν βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο λοιπόν, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, σίγουρα θα μπεις ξανά στην τροχιά του προσωπικού σου τρένου, το οποίο αξίζει να θυμάσαι πως σε κάθε στάση προσθέτει και νέους επιβάτες. Παίρνεις μια ανάσα και συνεχίζεις πιο δυναμικά πάντα με χαμόγελο και ελπίδα πως κάθε ημέρα έχει να σου δώσει και από ένα σημαντικό μάθημα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou