Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Άνοιγμα σχολείων: Πρώτο κουδούνι και για τους ψεκασμένους – Παρατράγουδα με τους αρνητές της μάσκας-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Από τη μία μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά για το άνοιγμα των σχολείων και από την άλλη οι γνωστοί… μασκομάχοι. Εκτός τάξης και με απουσία οι μαθητές χωρίς μάσκα.

Πρωτόγνωρες συνθήκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές σήμερα, με το άνοιγμα των σχολείων. Από τη μία μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά και από την άλλη οι γνωστοί… μασκομάχοι.

Στην Πάτρα το πρωί της Δευτέρας στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικοι μαθητές συνοδευόμενοι από γονέα προσήλθαν στο χώρο, χωρίς μάσκα και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δεν τους επετράπη η είσοδος.

Με τη συνοδεία των μασκομάχων γονιών τους, τα μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός σχολείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί, τηρώντας την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, δεν τους επέτρεψαν να μπουν χωρίς μάσκα στις αίθουσες.

Μάνα “μάλωσε” τον γιο της γιατί… φορούσε μάσκα

Μαθητής στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού, αποφάσισε να βάλει μάσκα για να πάει στο σχολείο και η μητέρα του τον μάλωσε.

Η μητέρα, υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας…

Στη Θεσσαλονίκη πατέρας αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: “Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα. Αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα. Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο”.

Στην Κρήτη αποφασισμένοι δηλώνουν γονείς σε Δημοτικό Σχολείο να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της χρήσης μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ίδιοι σήμερα το πρωί πήγαν στο Δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά, κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας. “Φίμουτρο Ελεύθερου Λόγου”, “Ν. 4682/20 Παιδομάζωμα Ετοιμαστείτε” είναι κάποια από τα μηνύματα που αναγράφονται στις μάσκες.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν στο cretapost, σε περίπτωση που αυτός ο νόμος για τις μάσκες στα σχολεία δεν αλλάξει είναι διατεθειμένοι να τα κρατήσουν στο σπίτι τους για να είναι ασφαλείς.

Στην Κυψέλη όπου η μητέρα 5 παιδιών αντιδρά στην μάσκα και όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο.

Παπαστεργίου: Eχουν μοιραστεί 1.600.000 μάσκες

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, και δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε στο Mega για το θέμα της διανομής των μασκών στα σχολεία και τόνισε ότι παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν για να καλύψουν την επικράτεια, τα κατάφεραν και οι μάσκες πήγαν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από κωμοπόλεις και χωριά που δεν τις έχουν λάβει ακόμη.

“Η απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ελήφθη τέλη Αυγούστου. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Διανεμήθηκαν μάσκες σε όλους τους Δήμους. Δεν υπάρχει νομός στον οποίον δεν έχουν φτάσει μάσκες. 1.600.000 μάσκες έχουν μοιραστεί. Μέχρι τώρα αντιστοιχεί μία μάσκα σε κάθε παιδί. Μέσα στην εβδομάδα θα διανεμηθούν και οι υπόλοιπες. Έχουμε πάρει δείγματα από όλες τις παραγγελίες (σ.σ.: για ακατάλληλες μάσκες) και θα υπάρχει και συνέχεια στη χορήγηση των μασκών στις σχολικές μονάδες” τόνισε.

Άνοιγμα σχολείων: Πρώτο κουδούνι και για τους ψεκασμένους - Παρατράγουδα με τους αρνητές της μάσκας [εικόνες - βίντεο]σχολείααρνητές μάσκαςΜάσκες μαθητές

 

ΠΗΓΗ:thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou