Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED

Χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα συζύγων ΑμεΑ ή ΙΧ μέσω leasing

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Περαιτέρω λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα συμπολιτών μας ΑμεΑ δίνει με απόφαση του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα στην προηγούμενη εγκύκλιο, με την οποία επιτρέπεται η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το ΙΧ αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του, προστίθεται πρόβλεψη προκειμένου να υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στην περίπτωση που το ΙΧ αυτοκίνητο ανήκει στον/την σύζυγο του δικαιούχου ΑμεΑ.

Χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών ΑμεΑ- AMEA news

Επιπλέον, Δελτίο Στάθμευσης για ΑμεΑ χορηγείται και στην περίπτωση που οι δικαιούχοι (ΑμεΑ, γονείς, τέκνα και σύζυγοι) κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητο με leasing, αλλά και στην περίπτωση που διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο επιχείρησης στην οποία εργάζονται και η οποία το κατέχει με leasing.

Με την αρχική εγκύκλιο και τις προσθήκες, διορθώνονται αδικίες, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικες ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν. Και αυτό διότι το ΙΧ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ιδιοκτησία τους.

Χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης σε ΙΧ αυτοκίνητα γονέων ή παιδιών ΑμεΑ- AMEA news

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou