Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βοτανικός Κήπος Διομήδους: Ένας περίπατος στην όαση της Αθήνας – Ο μεγαλύτερος κήπος της Ανατολικής Μεσογείου-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια βόλτα στον Κήπο Διομήδους, μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις Βοτανικού Κήπου παγκοσμίως.

Ο “Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους” είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Κήπος αυτός είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ιδρύθηκε, το 1951, με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.

Στη μεγάλη έκτασή του, ολοκληρώθηκαν, με την βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας και υπό την εποπτεία του αειμνήστου καθηγητή Βοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μητράκου, οι εργασίες δημιουργίας και οργάνωσής του, με βάση τα σχέδια της καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Κήπων και Τοπίου του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Herta Hammerbacher. Με το πέρας της διαμόρφωσης του καλλωπιστικού τμήματος, το 1975, ο Κήπος άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.

Έτσι στην Αθήνα – στην πόλη στην οποία ιδρύθηκε, τον 4ο π.Χ. αιώνα, από τον μαθητή του Αριστοτέλη Θεόφραστο, ο πρώτος στον κόσμο Βοτανικός Κήπος αλλά και ο Βοτανικός Κήπος που ίδρυσε, το 1834, ο καθηγητής της Βοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Ν. Fraas στη γνωστή περιοχή της με το όνομα “Βοτανικός” – δημιουργήθηκε τώρα ένας νέος, εντυπωσιακός Κήπος με σημαντικές προοπτικές: ο “Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους”.

Δείτε τις εικόνες του υπέροχου κήπου

Βοτανικός Κήπος Διομήδους: Ένας περίπατος στην όαση της Αθήνας - Ο μεγαλύτερος κήπος της Ανατολικής Μεσογείουβοτανικός κήποςβοτανικός κήποςβοτανικός κήποςβοτανικός κήποςβοτανικός κήποιςβοτανικός κήποςΒΟΤΑΝΙΚΌΣ ΚΗΠΟΣΒΟΤΑΝΙΚΌΣ ΚΗΠΟΣΒΟΤΑΝΙΚΌΣ ΚΗΠΟΣΒΟΤΑΝΙΚΌΣ ΚΗΠΟΣ

 

 

thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou