Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός – Βόμβα από τον καθηγητή Τσακρή: Πιθανόν να περάσουμε και τον επόμενο χειμώνα με μέτρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Με τον κορονοϊό δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα”, τόνισε ο καθηγητής Αθανάσιος Τσάκρης.

Με τον κορονοϊό δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα“, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

“Είμαστε σε μια αναζωπύρωση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Αυτό δείχνουν τα περιστατικά. Είναι και σημαντικά αυξημένοι οι διασωληνωμένοι και αν βάλουμε και αυτούς που έχουν πεθάνει ενώ ήταν διασωληνωμένοι ο αριθμός δυστυχώς μεγαλώνει”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής.

“Βέβαια”, πρόσθεσε, “τα μέτρα που ελήφθησαν οριζόντια και σε τοπικό επίπεδο βοήθησαν αρκετά και ο κόσμος συμμορφώνεται σε μεγάλο ποσοστό. Ο χειμώνας όμως θα είναι δύσκολος και θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, γιατί ο κορονοϊός θα προστεθεί στις άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού”.

Για το εμβόλιο της γρίπης επίσης, ο κ. Τσακρής είπε ότι “καλό είναι να γίνουν πιο εκτεταμένοι εμβολιασμοί”, ενώ σημείωσε ότι “οι γιατροί ξέρουν καλύτερα τον ιό σήμερα από ότι στις αρχές της πανδημίας”.

“Με το πρώτο σύμπτωμα πρέπει να μένουμε σπίτι”, είπε στη συνέχεια.

Στο ερώτημα για το πότε θα έρθει το τέλος αυτού της πανδημίας και θα επανέλθουμε στην προ κορονοϊού εποχή, ο καθηγητής είπε: “Νομίζω πως για μεγάλο διάστημα θα αλλάξει η ζωή μας. Σίγουρα ο φετινός χειμώνας θα είναι έτσι, πολύ πιθανον και ο επόμενος. Και το εμβόλιο να έχουμε, μην φανταστούμε ότι τελειώσαμε. Μπορεί να είναι λιγότερο περιοριστικά τα μέτρα αλλά ο ιό θα είναι ανάμεσά μας. Το εμβόλιο δεν ακόμα και αν είναι αποτελεσματικό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει την επιδημία”.

 

 

thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika