Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Νερά κρύσταλλο, γραφικά χωριά, πας με αμάξι: Ο ιδανικός προορισμός για κάθε επισκέπτη-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξενάγηση στο Πήλιο: Πρόκειται για ένα μυθικό Βουνό, το οποίο βρίσκεται δίπλα από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Πήλιο, το οποίο αποτελεί το «Βουνό των Κενταύρων». Το μυθικό Βουνό βρίσκεται πολύ κοντά στον πανέμορφο Βόλο και είναι ένα μέρος που επισκέπτονται πολλοί.

Οι επισκέψεις γίνονται και χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι. Παρακάτω ακολουθεί μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο υπέροχο Βουνό της Μαγνησίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν δεκαεννέα φωτογραφίες από μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο Πήλιο

– Το καλοκαίρι το Πήλιο βάζει τα «γαλαζοπράσινά» του που τόσο του ταιριάζουν. Κρύβει τις οάσεις δροσιάς στα χωριουδάκια του.

– Τσαγκαράδα, Μακρινίτσα και Πορταριά αποτελούν την «μεγάλη» κλασική τριάδα. Μπορούν να αποτελέσουν ιδανική αφετηρία για εξορμήσεις.

– Αν σας έλειψε η φύση και η πεζοπορία μια κλασική διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε στην Πορταριά είναι το μονοπάτι των Κενταύρων. Μαζί με τις στάσεις διαρκεί το πολύ δύο ώρες. Είναι απολαυστική, καθώς κινείται μέσα στον οικισμό, αλλά και στην κατάφυτη ρεματιά του Κάκαβου. Καταρράκτες και καταγάλανα ρυάκια, πυκνά δέντρα και δροσιά θα σας δροσίσουν. Επιπλέον, θα σας μαγέψουν.

– Εναλλακτικά, στα χωριουδάκια του δυτικού Πηλίου, Μηλιές, Βυζίτσα, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Τρικέρ προσφέρονται πιο ήπιες εναλλακτικές διαμονής.

Κι άλλες φωτογραφίες από μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο Πήλιο

– Το Χόρτο είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου. Βρίσκεται σε απόσταση 47 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον Βόλο.

– Κατάφυτες πλαγιές, πανέμορφα ακρογιάλια, γνήσια πηλιορείτικη φυσιογνωμία, ζεστή φιλοξενία!

– Η αρχιτεκτονική του χωριού θα σας ξετρελάνει. Τα κατάλευκα διώροφα σπιτάκια με τα κόκκινα κεραμίδια στις σκεπές τους θυμίζουν νησί. Επιπλέον, τα στενά σοκάκια ανάμεσα στις ολάνθιστες αυλές του σας προσκαλούν για ατελείωτες απογευματινές βόλτες. Φυσικά, θα έχουν φόντο τον ήλιο που δύει πίσω από τις βουνοκορφές του Πηλίου.

– Στα λιμανάκια και στους γύρω όρμους του μαγευτικού αυτού παραθαλάσσιου οικισμού, μπορείτε να κολυμπήσετε σε καθαρά νερά ενώ η παραλία έχει άμμο και βότσαλο σε κάποια σημεία της.

Κι άλλες φωτογραφίες από μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο Πήλιο

– Ένα χωριό, από τα πιο γνωστά για διακοπές χειμώνα καλοκαίρι , περίπου 55χλμ από το Βόλο στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, είναι ο Αγιος Ιωάννης.

– Εκεί σας περιμένουν κρυστάλλινα, σμαραγδένια, αιγαιοπελαγίτικα νερά, όμορφο φυσικό τοπίο, καταπράσινο δασωμένο βουνό.

– Τα απογεύματα στη μεγάλη παραλία του Αγιου Ιωάννη με το ψιλό, λευκό βότσαλο, μην παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας στα λιθόστρωτα πεζοδρόμια και απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

– Στα παραδοσιακά ταβερνάκια, ουζερί και καφέ θα γευτείτε τοπικές γεύσεις κι άλλες λιχουδιές ενώ η πανέμορφη αυτή παραλία συνεχίζεται βόρεια για να συναντήσει την παράλια της Πλάκας και νότια τη μαγευτική παραλία του Παπά Νερό.

Επιπλέον, φωτογραφίες από μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο Πήλιο

– Ο Πλατανιάς είναι ένα μικρό ψαροχώρι στην νοτιοανατολική πλευρά του Πηλίου. Απέχει 60 χλμ από τον Βόλο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, ότι πρέπει δηλαδή για τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

– Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσετε αρκετές ψαροταβέρνες και τσιπουράδικα, με τοπικές σπεσιαλιτέ και όμορφη ατμόσφαιρα ενώ δεδομένου ότι ο Πλατανιάς αποτελεί το μοναδικό φυσικό αλιευτικό καταφύγιο του Πηλίου στο λιμανάκι του θα δείτε πολύχρωμες βάρκες και ψαροκάΐκα που αποπνέουν γραφικότητα.

– Κοντά στον Πλατανιά βρίσκεται και ο οικισμός Μικρό με την πανέμορφη παραλία του. Μάλιστα μέσω ενός μονοπατιού οι δύο παραλίες ενώνονται και προσφέρονται για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

– Άλλες γνωστές παραλίες της περιοχής ανατολικά του Πλατανιά είναι η Βαμβακιά, η Φτελιά, το Καστρί, η Λεπετούς, τα Παλιουράκια, το Βρωμονέρι, το Βλαχόρεμα, η Θεοτόκος, η Λύρη και ο Μουρτιάς.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από μία πολύ όμορφη ξενάγηση στο Πήλιο

– Κι αν έχετε διάθεση για δραστηριότητες, πέρα από το κολύμπι, στο Πήλιο μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής και μάλιστα όχι μέσα σε κουζίνα αλλά στη φύση.

– Σε ένα όμορφο αγρόκτημα λίγο πιο έξω από την Πορταρία η Έλενα Καραΐσκου με την οικογένειά της διοργανώνουν μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Φοράτε την ποδιά σας, μαζεύετε φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι, πιάνετε τις κατσαρόλες, τις κουτάλες και τα τηγάνια και μεγαλουργείτε μέσα στη φύση. Και φυσικά μετά απολαμβάνετε τις δημιουργίες σας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

– Με αφετηρία την Αθήνα κατευθυνθείτε προς Βόλο και ακολουθήστε τον δρόμο για Πορταριά, στην οποία θα φτάσετε μετά από 11 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι η συνολική απόσταση έως το Πήλιο αγγίζει τα 340 χιλιόμετρα, ωστόσο το μεγαλύτερο κομμάτι είναι σε εθνικό οδικό δίκτυο, με εξαίρεση το τελευταίο σκέλος.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Προειδοποίηση από σεισμολόγους: «Αυτό το ρήγμα μπορεί να φέρει μεγάλο σεισμό, θα είναι 7 με 8,2 Ρίχτερ» – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea