Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε το πρωί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ας σταματήσουμε να κάνουμε τα παρακάτω λάθη, και η μέρα μας θα ξεκινάει πολύ καλύτερα…

Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορούμε να κάνουμε το πρωί και να μας χαλάσουν την ημέρα. Όχι μόνο το να ξεχάσουμε (ή, καλύτερα, να αποφύγουμε) να φάμε πρωινό. Και επειδή θα προτιμούσαμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά, έστω και με μικρούς τρόπους, ώρα να προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να ξεπεράσουμε αυτές τις συμπεριφορές…

1-Δεν γυμναζόμαστε

Το ξέρατε ότι το πρωί είναι από τις καλύτερες ώρες για γυμναστική; Μάλιστα, δεν χρειαζόμαστε καν πολύ χρόνο για να χωρέσουμε μία μίνι-προπόνηση. Με δέκα μόλις λεπτά ασκήσεων με το βάρος του σώματος, θα δούμε σύντομα τα οφέλη.

2-Δεν πίνουμε καφέ

Αν δεν σας αρέσει ο καφές, τότε αυτή η παράγραφος δεν σας αφορά. Αν όμως ξέρετε ότι ο καφές όντως σας βοηθάει να ανοίξετε τα μάτια σας πιο εύκολα, μην τον αποφεύγετε. Αποφύγετε, όμως, ζάχαρη και σιρόπια.

3-Δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να βουρτσίσουμε τα δόντια μας, για να απομακρύνουμε την πλάκα που συσσωρεύεται το βράδυ πάνω τους. Αν δεν το κάνουμε αυτό, σύντομα τα δόντια και τα ούλα μας θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

4-Βουρτσίζουμε αμέσως μετά τον καφέ

Ο καφές είναι όξινος, και τα οξέα επηρεάζουν το σμάλτο, κάνοντάς το πιο αδύναμο. Αν βουρτσίσετε τα δόντια σας αμέσως μετά, μπορεί να βλάψετε σοβαρά το σμάλτο. Βουρτσίστε τα νωρίτερα, ή περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τον καφέ σας.

5-Τσεκάρουμε το κινητό μας

Προσπαθήστε να μην ακουμπήσετε το κινητό σας με το που ανοίξετε τα μάτια σας. Δεν σας φαίνεται σαν κάτι σημαντικό, αλλά ήδη αυτό ξεκινάει για τα καλά τον κύκλο του στρες της ημέρας σας. Συνεπώς, μέχρι να έχετε φάει πρωινό και πιει τον καφέ, το κινητό καλύτερα να μείνει κλειστό—για χάρη της ψυχικής σας υγείας.

6-Δεν ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε

Αν ξυπνάτε και είτε δεν ξέρετε τι πρόγραμμα έχετε μέσα στην ημέρα ή απλά αποφασίζετε να κάνετε ό,τι σας έρθει, τότε πάλι κινδυνεύετε να πνιγείτε στο στρες μέσα σε λίγες ώρες. Φτιάξτε ένα υποτυπώδες τουλάχιστον πρόγραμμα της ημέρας σας από το προηγούμενο βράδυ, για να νιώθετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας μετά.

7-Σκεφτόμαστε μόνο τα προβλήματα

Λογαριασμοί που έχουν να πληρωθούν, προθεσμίες που τρέχουν στην δουλειά… Ναι, δεν είπαμε ότι η ζωή μας είναι εύκολη, αλλά δεν πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο στα δυσάρεστα και στην ρουτίνα. Κάθε μέρα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα καλό πράγμα για τον εαυτό σας (και δύο, και τρία), και δεν πρέπει να το ξεχνάτε αυτό.

8-Δεν τρώμε πρωινό

Να τα ξαναπούμε; Αν προσπερνάτε το πρωινό, ξεκινάτε ήδη την ημέρα σας με λιγότερη ενέργεια, κάτι που θα σας αναγκάσει να καταφύγετε σε πρόχειρες και εύκολες λύσεις κατά το μεσημεράκι… Λύσεις με πολλούς κακούς υδατάνθρακες μάλλον…

9-Δεν βάζουμε αντηλιακό

Ειδικά τώρα που έχει καλοκαιριάσει, αλλά και τις πιο κρύες μέρες, το αντηλιακό είναι απαραίτητο αν χρειάζεται να βγούμε στον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου έχει επιπτώσεις για το δέρμα μας, από σημάδια πρόωρης γήρανσης μέχρι και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο. Προστατευθείτε!

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika