Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Τα κόλπα για το σωστό μαγείρεμα της γαρίδας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή, οι γαρίδες, σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν σε κάποιο από τα γεύματα διακοπών. Αν αποφασίσετε να τις μαγειρέψετε μόνοι σας, όμως, δείτε ποια «μυστικά» πρέπει να έχετε υπ’ όψιν.

Για να παραμείνουν ζουμερές και να μην σας βγουν σκληρές, μην τις ψήσετε πάνω από 5 λεπτά. Για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες, δοκιμάστε να κόψετε μία γαρίδα στα δύο και να δείτε το εσωτερικό της. Αν είναι άσπρο κι όχι διάφανο, τότε είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

 

Το ούζο ταιριάζει ιδανικά με τις γαρίδες, τόσο για το «σβήσιμο», όσο και για το μαρινάρισμα. Φροντίστε, λοιπόν, να τις μαρινάρετε για 10 λεπτά σε ούζο πριν τις μαγειρέψετε. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε ούζο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδολέμονο με ρίγανη και σκόρδο.

Αν θέλετε να βράσετε τις γαρίδες σας, αντί να τις ψήσετε, ρίξτε τες σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, βγάλτε τες από τη φωτιά και σουρώστε μόλις αλλάξουν χρώμα.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika