Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η καθημερινή σας ρουτίνα είναι η εξής: Ξυπνάτε, ελέγχετε το κινητό, ντύνεστε γρήγορα και παίρνετε έναν δροσερό καφέ από την καφετέρια.

Και ενώ στο υπόλοιπο της ημέρας πίνετε αρκετό νερό, θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο και με το που ξυπνάτε. Εάν αναρωτιέστε το γιατί συνεχίστε την ανάγνωση.

Γιατί να πίνετε νερό κάθε πρωί; 

Βελτιώνει τον μεταβολισμό σας.

Το πόσιμο νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό κατά 30 τοις εκατό, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Πίνοντας επίσης ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι βοηθάει την πέψη τη στιγμή που ξεκινάτε την ημέρα σας.

Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά.

Το πόσιμο νερό είναι το κλειδί για την αραίωση των ουσιών στα ούρα σας, που μπορούν να προκαλέσουν σχηματισμό λίθων στα νεφρά.

Σταματάει την αρχή του πονοκεφάλου.

Το σώμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας αφυδατώνεται και η αφυδάτωση είναι μια από τις  κύριες αιτίες της ημικρανίας. Εάν όμως πιείτε ένα ποτήρι νερό το πρωί θα βοηθήσετε στην πρόληψη της ανάπτυξης πονοκέφαλου. (Απλά βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να πίνετε όλη την ημέρα.)

Συμβάλει σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Για να αποφύγετε το κρυολόγημα ή τη γρίπη, πρέπει να διατηρήσετε ενυδατωμένο το λεμφικό σας σύστημα – ένα ζωτικό μέρος του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Ένα ποτήρι νερό το πρωί θα βοηθήσει στη σωστή ενυδάτωση.

 

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou