Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο 4 μήνες μετά το γάμο μας αλλά η αγάπη δεν αποτυγχάνει ποτέ»-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μήνες μετά το γάμο: Η Erica Finamore αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μία ιστορία. Πρόκειται για μία ιστορία, η οποία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μία ιστορία που η συγγραφέας της ήθελε να την εκμυστηρευτεί στον κόσμο και τελικά το έκανε πράξη. Αναλυτικότερα:

Μήνες μετά το γάμο – Αληθινή ιστορία: Πώς ξεκινά την ιστορία της, η Erica

Όταν ο σύζυγός μου Jon Marc μπήκε στο διαμέρισμά μας γύρω στις 8 το βράδυ εκείνη τη συνηθισμένη Πέμπτη τον Ιανουάριο του 2018, τίποτα δεν φαινόταν λάθος. Ήταν κουρασμένος, σίγουρα, αλλά η δουλειά του ως νευρολόγος δεν δικαιολογούσε τη συμπεριφορά του. Μου είπε ότι προσπάθησε να μιλήσει σε έναν ασθενή στα ισπανικά νωρίτερα εκείνη την ημέρα, όπως έκανε συχνά, αλλά δεν μπορούσε να πει λέξη. Ήταν σαν να μην έμαθε ποτέ τη γλώσσα. Ύστερα από έξι χρόνια στην ιατρική σχολή, ο Jon γνώριζε ότι η απώλεια μνήμης δεν ήταν καλό σημάδι.

Ούτε οι πονοκέφαλοι που είχε τις τελευταίες εβδομάδες. Ανέφερε ότι αυτά τα συμπτώματα ακούγονταν σαν όγκο στον εγκέφαλο, αλλά το απορρίψαμε αμέσως. Καθώς οι ώρες που κοιμόταν κυμαίνονταν στις 19 την ημέρα και οι σκέψεις του ήταν ομιχλώδεις, αποφασίσαμε να πάμε στα επείγοντα ένα απόγευμα Κυριακής εκείνο τον Φεβρουάριο. Ήμασταν σίγουροι ότι δεν ήταν τίποτα, αλλά θέλαμε μια συγκεκριμένη απάντηση, ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε. Δεν πήγαμε καν στο νοσοκομείο όπου δούλευε ο Jon γιατί δεν θέλαμε να ενοχλήσουμε τους συναδέλφους του.

Ο Jon υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία κράτησε περίπου 40 λεπτά, αλλά χρειάστηκε να περιμένουμε δύο ώρες σε ένα δωμάτιο γεμάτο με μικρά χωρίσματα γύρω από κάθε ασθενή. Παρακολουθούσαμε τηλεόραση και περιμέναμε με ανυπομονησία τη διάγνωση. Θέλαμε μόνο να πάμε σπίτι και να παραγγείλουμε κινέζικο.

Μήνες μετά το γάμο – Αληθινή ιστορία: «Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά»

Όλη αυτή η ηρεμία εξαφανίστηκε όταν ένας νευροχειρούργος ήρθε να ρωτήσει τον Jon αν ήθελε να ρίξει μια ματιά στη δική του μαγνητική. Του είπα να μην ανησυχεί και τον ρώτησα αν θέλει να πάω μαζί του, αλλά είπε όχι. Κάθισα εκεί να τον περιμένω και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Όταν ο Jon επέστρεψε, ήταν σοβαρός και χλωμός. Τράβηξε τις κουρτίνες, άρπαξε το χέρι μου σφιχτά και μου είπε ότι ήταν κακό. Υπήρχε κάτι στον εγκέφαλό του, πιθανότατα ένας όγκος.

Ήταν μεγάλο, βαθύ και βρισκόταν στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την ομιλία. Δεν έχω ιδέα πώς κοιμηθήκαμε εκείνο το βράδυ ή αν το κάναμε καθόλου, αλλά θα σηματοδοτώ για πάντα τη ζωή μας πριν από τις 25 Φεβρουαρίου 2018 και μετά. Το επόμενο πρωί ένιωθα αισιόδοξη. Ήμουν σίγουρη ότι υπήρχε μια θεραπεία για ό,τι πήγαινε λάθος με τον Jon. Θα βρίσκαμε έναν τρόπο να το νικήσουμε. Αλλά όταν συναντηθήκαμε με έναν νευρο-ογκολόγο την επόμενη μέρα της μαγνητικής τομογραφίας, η ατμόσφαιρα ήταν τρομακτική.

Αφού μιλήσαμε για τα επόμενα βήματα που έπρεπε να κάνουμε, ο Jon ζήτησε να έχει λίγα λεπτά με τον γιατρό μόνος του, οπότε έφυγα από το δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια του. Με κοίταξε και είπε: «Είχα το για πάντα και τώρα δεν έχω τίποτα». Αργότερα εκείνη την εβδομάδα, οι γιατροί μας είπαν ότι θα μπορούσαν να τον χειρουργήσουν, αλλά ο όγκος ήταν το πιο θανατηφόρο είδος καρκίνου του εγκεφάλου, που ονομάζεται γλοιοβλάστωμα. Ο μέσος χρόνος επιβίωσης είναι μόνο μερικά χρόνια. Οι όγκοι αυτοί εμφανίζονται σε περίπου 12.000 άτομα κάθε χρόνο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στη θεραπεία.

Μήνες μετά το γάμο – Αληθινή ιστορία: Πώς συνεχίζει την ιστορία της, η Erica

Ο Jon έπρεπε να αφαιρέσει τον όγκο αμέσως, και να υποβληθεί σε ακτινοβολία και χημειοθεραπεία. Υπήρχε 50% πιθανότητα να βγει με μεγάλη απώλεια όρασης, περίπου 5% πιθανότητα να μην μιλήσει ποτέ ξανά και μια μικρότερη πιθανότητα να μην τα καταφέρει καθόλου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Στις 6 το επόμενο πρωί, τον οδήγησαν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στο χειρουργείο. Για 8 βασανιστικές ώρες, καθόμουν στο ψυχρό σαλόνι του νοσοκομείου περιμένοντας με τους φίλους και την οικογένειά μας.

Προσευχόμουν για απώλεια όρασης την ώρα που ο γιατρός εμφανίστηκε για να μας πει ότι κατάφερε να απομακρύνει το 98% του όγκου. Ο Jon είχε χάσει μερική από την περιφερειακή του όραση, αλλά ήδη μιλούσε – κάτι που νομίζαμε ότι θα έπρεπε να περιμένουμε ώρες για να το κάνει. Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση, ο εγκέφαλος του Jon διογκώθηκε και τον έστειλαν ξανά στο χειρουργείο. Η επέμβαση ήταν επιτυχής, αλλά η ομιλία του είχε χαθεί ξανά. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απογοητευτικό ήταν γι’ αυτόν, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Επτά μήνες αργότερα, περάσαμε τις μέρες πριν από την πρώτη επέτειο του γάμου μας στην εντατική, μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά δεν σοκαριστήκαμε όταν ο όγκος εμφανίστηκε δύο ακόμη φορές. Ο Jon εξακολουθεί να αγωνίζεται. Η ίδια αποφασιστικότητα που τον έκανε σπουδαίο μαθητή και γιατρό τον καθιστά πεισματάρη αλλά αποφασισμένο ασθενή. Συχνά σκέφτομαι πώς θα έμοιαζε η ζωή αν ο κόσμος μας δεν είχε σταματήσει να περιστρέφεται τον Φεβρουάριο του 2018. Είναι πολύ δύσκολο.

Μήνες μετά το γάμο – Αληθινή ιστορία: Πώς κλείνει την ιστορία της

Τα δύο χρόνια γάμου μας μοιάζουν περισσότερο με δέκα! Χρησιμοποιήσαμε κάθε μαγνητική εγκεφάλου ως δικαιολογία για να ταξιδέψουμε, να δούμε φίλους, να βγούμε σε ακριβά εστιατόρια και βασικά να κάνουμε ό,τι δεν βρήκαμε ποτέ τον χρόνο να κάνουμε όταν ήμασταν και οι δύο υγιείς. Παλεύουμε σκληρά για να μπορέσει πραγματικά να ζήσει και έχουμε συνειδητοποιήσει και οι δύο ότι αυτό σημαίνει να πάμε ενάντια στα ένστικτά μας. Είναι γλυκόπικρο, αλλά πραγματικά ξεκινήσαμε να ζούμε την καλύτερη περίοδο της ζωής μας από τότε που συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα έχουμε.

Ο δρόμος που βρισκόμαστε είναι απίστευτα δύσκολος. Είναι μοναχικός, κουραστικός και σίγουρα δεν είναι ένα μονοπάτι που θα επιλέγαμε. Δεν ξέρω πώς μοιάζει το μέλλον για εμάς, αλλά όταν κοιτάζω πίσω, είμαι ευγνώμων που ο 22χρονος εαυτός μου ήταν αρκετά έξυπνος για διαλέξει το πιο απίστευτο άτομο. Στη δεύτερη επέτειο του γάμου μας τον περασμένο μήνα, πήρα στον Jon και στον εαυτό μου βραχιόλια με τη φράση «η αγάπη δεν αποτυγχάνει ποτέ». Μέχρι στιγμής, δεν έχει.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou