Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Νερό με λεμόνι: Οι πιθανές παρενέργειες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα θετικά αυτής της συνήθειας είναι ότι προσφέρει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τον καρκίνο, αλλά και βιταμίνη C που δίνει ενέργεια.

Επιπλέον, η αντικατάσταση των συσκευασμένων χυμών με ζάχαρη και του εμφιαλωμένου τσαγιού με νερό με λεμόνι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσει κανείς την πρόσληψη θερμίδων.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο νερό με λεμόνι και αν πιει κάποιος, δεν αρκεί για να χάσει βάρος. Επίσης, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενισχύει την πέψη ή αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Αντίθετα, υπάρχουν λόγοι που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν αν καταναλώνετε συστηματικά νερό με λεμόνι ως μέρος της προσπάθειάς σας να χάσετε βάρος:

Καούρες: Η υπερβολική κατανάλωση νερού με λεμόνι μπορεί να προκαλέσει καούρα στο στήθος. Το λεμόνι είναι μία από τις πιο όξινες τροφές και αν είστε επιρρεπείς στις καούρες, η μεγάλη ποσότητα λεμονιού μπορεί να τις πυροδοτήσει.

Καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών: Όλα τα εσπεριδοειδή μπορεί να καταστρέψουν τα δόντια λόγω των οξέων που περιέχουν. Ειδικά τα λεμόνια περιέχουν υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος, το οποίο καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Το σμάλτο δίνει στα δόντια το λευκό τους χρώμα. Αν καταστραφεί, τα δόντια κιτρινίζουν, γιατί αρχίζει να φαίνεται η οδοντίνη, η ουσία που σχηματίζει το εσωτερικό των δοντιών. Τέλος, η οδοντίνη είναι εκτεθειμένη στα νεύρα των δοντιών, με αποτέλεσμα τα δόντια να αποκτούν ευαισθησία στις κρύες τροφές και τα ροφήματα.

Συχνοουρία & αφυδάτωση: Σπανιότερα, το νερό με λεμόνι μπορεί να έχει διουρητική δράση. Το ασκορβικό οξύ που περιέχουν τα λεμόνια έχει διουρητικές ιδιότητες και αυξάνει την παραγωγή ούρων. Η συχνοουρία μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις ποσότητες νερού με λεμόνι που καταναλώνετε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika