Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Πρόστιμα 150 ευρώ σε επιβάτες που μπαίνουν σε μισογεμάτα λεωφορεία και συρμούς του Μετρό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Απειλή για πρόστιμο: Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος είναι υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει πως ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί. Επιβάτες και εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς απειλούνται με πρόστιμα.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει όριο πληρότητας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 65%.

Απειλή για πρόστιμο: Νέα απόφαση, με υπογραφή Καραμανλή

Νεότερη απόφαση για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Άρθρο 7) δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του κ. Καραμανλή. Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης, σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού εξήντα πέντε (65%) του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης διάταξης επιφέρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού του 65%, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε επιβάτες οι οποίοι δεν φέρουν μάσκα προστασίας.

Απειλή για πρόστιμο: Κλήση αστυνομικών αρχών για αποβίβαση

Η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Το όριο του 65% βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου (προηγουμένως ήταν 50%). Η ισχύς του μέτρου ανανεώνεται κάθε 2 περίπου εβδομάδες. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν πραγματοποιούνται έλεγχοι ή όχι για την τήρηση του ορίου των επιβατών στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο για τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα οποία ακινητοποιήθηκαν όταν διαπιστώθηκε πως είχαν επιβιβαστεί υπεράριθμοι επιβάτες, ενώ σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις κλήθηκε και η αστυνομία για την αποβίβασή τους.

Προκαλεί απορία ότι ενώ τη μία μέρα ο κ. Καραμανλής δηλώνει πως θα εξακολουθούν να υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού στις συγκοινωνίες της Αθήνας λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, την επόμενη μέρα υπογράφει απόφαση σύμφωνα με την οποία τόσο οι επιβάτες όσο βέβαια και οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή προστίμου αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα μέσα.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea