Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός- Υποχρεωτική η μάσκα παντού: Καταστήματα, εμπορικά, ΔΕΚΟ, τράπεζες και κομμωτήρια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υποχρεωτική θα είναι από αύριο η μάσκα σε καταστήματα, εμπορικά, ΔΕΚΟ, τράπεζες, φούρνους, κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών, η χρήση μάσκας επεκτείνεται πλέον σε:

καταστήματα λιανικής,
γραφεία που οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως ΔΕΚΟ και τράπεζες,
κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών,
εμπορικά καταστήματα,
φούρνους,
κρεοπωλεία,
κομμωτήρια,
κέντρα αισθητικής,
ιατρεία,
δημοτικά καταστήματα,
όλα τα καταστήματα τροφίμων.
Επιπλέον ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ταξί, οχήματα επαγγελματικής χρήσης και σούπερ μάρκετ.

Χαρδαλιάς: “Ο ιός είναι ακόμη εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας”
Η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, προαναγγέλλοντας αύξηση των ελέγχων σε μέρη όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Χαρδαλιάς, έχουν γίνει 171.00 τεστ στα σημεία εισόδου. Σε σύνολο άνω του 1 εκατ. τουριστών, εντοπίστηκαν 344 κρούσματα. Από αυτά είναι 70 ενεργά και 61 μη ενεργά, ενώ τα υπολοιπα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους. Σε ότι αφορά την προέλευση τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις κατέχουν βαλκανικές χώρες.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, υπερδιπλασιάστηκε χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καθώς εντοπίστηκαν αλλά 17.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική αναγκάζει τους λοιμωξιολόγους να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη για σχολαστική τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγή συνωστισμού.

Κορονοϊός: Φόβοι για τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων στην Αττική – Πού θα φοράμε υποχρεωτικά μάσκα
Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, εκτός από τα σούπερ μάρκετ όπου ήδη εφαρμόζεται, καθώς και η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN: “Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, δηλαδή πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι”, είπε.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης σήμανε συναγερμό, αναφέροντας ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι πιθανό σε λίγο καιρό να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού καθημερινά.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika