Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός-Συναγερμός στην Αττική: 35 νέα κρούσματα στη χώρα-4227 συνολικά-202 νεκροί- 9 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κορονοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αττική σε μια μέρα – Συναγερμός στις Αρχές

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 35, συνολικά ανέρχονται σε 4.227 από την αρχή της πανδημίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Στους 202 οι νεκροί – 9 οι διασωληνωμένοι

Από αυτά τα 35, τα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νεκροί έχουν αυξηθεί στους 202, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 9.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Στοπ στα πανηγύρια και τον Αύγουστο σε όλη την Ελλάδα

Έως τα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να ισχύσει η απαγόρευση των πανηγυριών. Την απόφαση αυτή προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στο Mega.

Παπαθανάσης: “Δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια τον Αύγουστο”

“Η κοινή λογική λέει ότι πάνε έως τέλος Αυγούστου για αναστολή. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν τα πανηγύρια καθότι είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο, καθότι δεν λειτούργησαν με τους κανόνες που είχαμε ανακοινώσει. Επομένως κατά την εκτίμησή μου δεν θα επιτραπούν τα πανηγύρια τον Αύγουστο”.

Εκτιμώντας τη γενικότερη κατάσταση, αλλά και την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο. “Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού” είπε.

Ως προς την οικονομία, είπε ότι επανεκκίνησε καλά: “Ξεκίνησε καλά η οικονομία. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε” τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία. Είπε ότι στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Επισημαίνεται ότι τη διεύρυνση του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε περισσότερους κλειστούς χώρους προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: “Ο κύριος εχθρός βρίσκεται στο εσωτερικό και λέγεται εφησυχασμός” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Τις επόμενες ημέρες, αν χρειστεί, θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους κλειστούς χώρους”.

“Παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες” ανέφερε και σημείωσε ότι η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, “ο οποίος βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας”.

Και συμπλήρωσε: “Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και ανάλογα θα αναπροσαρμόζουμε τις αποφάσεις μας”.

Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα - Μόλις τέσσερα στις πύλες εισόδου

 

.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika