Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα-8 στις πύλες εισόδου-9 στην Αττική-4166 συνολικά-201 νεκροί-10 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.166. Εννέα νέα κρούσματα σημειώθηκαν στην Αττική και 4 στην Θεσσαλονίκη.

Τριάντα ένα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID 19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.166 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά201 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4.166 κρουσμάτων, 1.166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ο χάρτης της γεωγραφικής διασποράς

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Πιο συγκεκριμένα:

– 8 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Συστάσεις για τη χρήση μάσκας – ασπίδας προσώπου

Στο μεταξύ, νέες συστάσεις-οδηγίες εξέδωσε το υπουργείο Υγείας ως προς την καθολική χρήση της μάσκας – ασπίδας προσώπου σε καταστήματα τροφίμων και ποτών αλλά και παροχής υπηρεσιών.

Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, αναφορικά με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, όταν αυτή χρησιμοποιείται συνολικά οδηγεί σε μείωση του βαθμού μετάδοσης, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Κρίνεται δε αναγκαίο, το ευρύ κοινό να κατανοήσει την ανάγκη χρήσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου καθώς και τους κανόνες χρήσης της.

Σε περιπτώσεις έλλειψης μη-ιατρικών μασκών, οι ασπίδες προσώπου μπορούν να θεωρηθούν ως εναλλακτική λύση, σημειώνοντας ότι προσφέρουν χαμηλότερο βαθμό προστασίας από τη μάσκα όσον αφορά την πρόληψη της μετάδοσης σταγονιδίων.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ασπίδες προσώπου, πρέπει να διασφαλιστεί η σωστή σχεδίαση που καλύπτει τις πλευρές του προσώπου και κάτω από το πηγούνι. Επιπλέον, οι ασπίδες προσώπου μπορούν να διευκολύνουν άτομα με περιορισμένη συμμόρφωση στις ιατρικές μάσκες (όπως άτομα με ψυχικές και αναπτυξιακές διαταραχές, κωφοί και άτομα με προβλήματα ακοής και παιδιά).

χάρτης COVID

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika